Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Tóch handig: alle Nederlanders kunnen gratis coronazelftesten bestellen

Tóch handig: alle Nederlanders kunnen gratis coronazelftesten bestellen

Tóch handig: alle Nederlanders kunnen gratis coronazelftesten bestellen

Iedereen die dat wil, kan binnenkort twee gratis zelftesten bestellen. “Testen blijft belangrijk, want zonder dat je het zelf weet, kun je andere mensen besmetten met het coronavirus, ook als je geen klachten hebt”, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Bestelbrief onderweg

Deze maand krijgen alle Nederlandse huishoudens een brief met een code in de bus, waarmee ze de twee gratis zelftesten kunnen bestellen. De eerste brieven vallen dinsdag op de mat. Scholieren en studenten kunnen de gratis zelftesten ook krijgen via hun school, universiteit of andere opleiding. Wie meer dan twee zelftesten nodig heeft, kan ze kopen bij de supermarkt, drogist en apotheek.

Eind van de zomer

“De zomervakantie is bijna voorbij. We gaan weer naar school en aan het werk. En we ontmoeten weer andere mensen. Het blijft daarom belangrijk om ons aan de basisregels te houden.” Vorig jaar liep direct na de zomervakantie het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames snel op. Het kabinet hoopt dat dit najaar te voorkomen, onder meer met de gratis verstrekking van de zelftesten.

Lees ook
Opgebiecht: ‘Ik heb geen zin in een corona vaccinatie’

Bespreken huidige maatregelen

Een aantal ministers praat maandag weer over de coronacrisis en de maatregelen die gelden om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Grote aankondigingen of wijzigingen worden nog niet verwacht. Vrijdag staat er namelijk een persconferentie gepland waarin wel veel bekend zal worden gemaakt. Maandag wordt er wel weer een tussentijdse update gegeven. Er moet onder meer duidelijk worden wat er na de zomer gebeurt met de maatregelen in het voortgezet onderwijs. Kan de 1,5 meter straks worden losgelaten? Als studenten onderling afstand moeten houden, is volledig fysiek onderwijs immers niet mogelijk. Ook de nog geldende beperkingen in de horeca, voor evenementen en nachtclubs en winkels zijn onderwerp van gesprek, evenals de basismaatregelen, zoals de 1,5 meter afstand in het algemeen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ministerie van VWS (@minvws)

Bron: ANP | Beeld: Getty