Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Ruim helft van tieners pal voor nieuw schooljaar nog niet gevaccineerd: GGD’s willen prikken op scholen

Ruim helft van tieners pal voor nieuw schooljaar nog niet gevaccineerd: GGD’s willen prikken op scholen

Ruim helft van tieners pal voor nieuw schooljaar nog niet gevaccineerd: GGD’s willen prikken op scholen

In verschillende van de 25 GGD-regio’s bespreken onderwijsinstellingen en de GGD met elkaar hoe ze scholieren en studenten bij de opening van het nieuwe schooljaar kunnen interesseren voor coronaprikken. Dat bevestigt een woordvoerster van de GGD na een bericht in ‘de Volkskrant’.

Prikbus op het schoolplein?

Waar dat allemaal gebeurt, kon ze niet precies zeggen omdat het een zaak is van de regio ’s zelf. Soms is er al sprake van de aanvraag voor een prikbus in de buurt van de school, die dan ook zal worden gestuurd, soms zijn de gesprekken ook nog maar in een verkennende fase.

Prikvoorlichting

De focus van de initiatieven ligt puur op voorlichting aan de vaccinatiekandidaten. Of ze zich echt laten prikken, kunnen ze uiteindelijk altijd zelf bepalen. De GGD, die de vaccinatiegraad onder 12- tot 18-jarigen wil opkrikken, verstrekt de nodige voorlichtingsmaterialen. Er zijn niet alleen dergelijke contacten met middelbare scholen, maar ook met hogescholen en universiteiten, aldus de GGD.

Zorgen over nieuwe uitbraken

Tieners kunnen sinds begin vorige maand coronaprikken krijgen, maar stromen nog niet echt massaal toe. Slechts 43 procent van de tieners heeft een eerste prik gehad, schrijft de Volkskrant dinsdag. “Er zijn zorgen bij de GGD’s over mogelijke virusuitbraken op scholen als die vaccinatiegraad niet stijgt.”

Lees ook
Alleen nog maar op reis kunnen met een vaccinatiebewijs? ANVR spreekt verwachtingen uit

GGD’s in actie

Volgens de krant is de GGD Hollands Noorden in gesprek met scholen in het voortgezet onderwijs over vaccinatie bij scholen. De GGD West-Brabant gaat in september in de internationale schakelklassen in Breda en Bergen op Zoom vaccineren. En de GGD Amsterdam is in gesprek met scholen over of medewerkers voorlichting kunnen komen geven. Ook GGD’s in onder meer Drenthe en Utrecht zouden zich binnenkort over het vaccineren van tieners gaan buigen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, De Volkskrant | Beeld: Getty