Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Kabinet kondigt nieuwe persconferentie aan: worden de huidige maatregelen aangescherpt?

Kabinet kondigt nieuwe persconferentie aan: worden de huidige maatregelen aangescherpt?

Kabinet kondigt nieuwe persconferentie aan: worden de huidige maatregelen aangescherpt?

Slechts anderhalve week na de ingelaste extra persconferentie over de ontwikkelingen rondom het coronavirus in ons land is het weer bingo. Het kabinet ziet noodzaak de Nederlandse bevolking opnieuw tot de orde te roepen en te waarschuwen in een nieuwe live uitzending.

Nieuwe waarschuwing

Dinsdagavond zullen premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge het volk wederom om 19.00 uur toespreken over de stand van zaken. Volgens Haagse bronnen willen Rutte en De Jonge in het licht van de recente, stijgende coronacijfers Nederland opnieuw waarschuwen dat het zich aan de regels houden noodzakelijk is om het virus in te dammen, schrijft de NOS. Mogelijk zullen er anders toch wer meer maatregelen volgen, iets wat natuurlijk niemand wil.

Jongeren nogmaals toegesproken?

Op 6 augustus sprak de premier het land voor de laatste keer toe, toen voor het eerst in zes weken tijd na verontrustende nieuwe ontwikkelingen. Rutte en de Jonge maakten toen onder meer bekend dat de horeca bezoekers moet vragen naar hun naam en contactgegevens om het nu vaak lastige bron- en contactonderzoek te vergemakkelijken. Rutte richtte zich toen met name op jongeren, die zich het minste aan de geldende regels lijken te houden en onder wie steeds meer besmettingen voorkomen.

Nieuwe besmettingen

Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 482 nieuwe coronagevallen vastgesteld. Dat is de laagste toename in een etmaal sinds 5 augustus. Van de mensen die positief zijn getest is ongeveer de helft twintig tot veertig jaar oud en ongeveer een kwart veertig tot zestig jaar oud. Een klein deel is zestig jaar of ouder.

Grootste aantal in regio Amsterdam

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakt dinsdag bekend hoeveel gevallen in de afgelopen week zijn vastgesteld. In de afgelopen zes dagen kwamen er 3511 gevallen bij. Vorige week dinsdag stond de teller van de week ervoor op 4036. Het aantal besmettingen in Amsterdam-Amstelland steeg met 110. In Rotterdam-Rijnmond, de afgelopen weken de grootste brandhaard van het land, kwamen 64 gevallen aan het licht en in Haaglanden 69. Utrecht registreerde 31 nieuwe patiënten, Midden- en West-Brabant 23 en Kennemerland 22.

Lees ook
Je baan verloren door de coronacrisis? In deze sectoren wordt hard gezocht naar personeel

Patiënten in ziekenhuis

Maandag telden de Nederlandse ziekenhuizen 165 coronapatiënten. Dat is het hoogste aantal sinds 1 juli. Begin deze maand lagen minder dan honderd mensen in ziekenhuizen. Van de 165 opgenomen patiënten worden 39 behandeld op een intensive care. Dat is evenveel als op zaterdag en drie meer dan op zondag.

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NOS, ANP | Beeld: iStock