Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Bizar: ‘coronakits’ in omloop om jezelf te besmetten met het coronavirus

Bizar: ‘coronakits’ in omloop om jezelf te besmetten met het coronavirus

Bizar: ‘coronakits’ in omloop om jezelf te besmetten met het coronavirus

Bizar: op social media en via bepaalde websites kun je ‘coronakits’ kopen. Hiermee kun je jezelf besmetten met het coronavirus en heb je dus recht op een herstelbewijs in de vorm van een QR-code. De Inspectie van Gezondheidszorg en Jeugd maakt zich grote zorgen en waarschuwt hier nu voor.

Besmettingsdoel

Er is ook sprake van speciale ‘besmettingsfeestjes of –dates’ met als doel: corona oplopen en een QR-code krijgen. Naast deze afspraakjes en de zogenaamde coronakits zijn er nog allerlei initiatieven waarmee je volgens de aanbieders besmet kunt raken met het coronavirus. Met het oog op het aankomende 2G-beleid (coronapas alleen geldig voor gevaccineerden en mensen die hersteld zijn van het coronavirus, red.) zou een groeiend aantal ongevaccineerden gebruik maken van deze initiatieven.

Lees ook:

Code zwart dreigt: als er meer coronapatiënten zijn dan beschikbare IC-bedden

Gevaarlijk

De inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, onderdeel van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, kreeg melding hiervan en waarschuwt: “Doe het niet!” Inmiddels is een website uit de lucht gehaald. Een woordvoerder van de inspectie vertelt aan RTL Nieuws: “Deze initiatieven zijn gevaarlijk voor jezelf en voor anderen. Wie zichzelf besmet, brengt opzettelijk de publieke gezondheid in gevaar.” Ze onderzoeken hoe ze mogelijk vervolgstappen tegen dit soort websites en initiatieven kunnen nemen. “We zijn daar druk mee bezig”, aldus de woordvoerder in het artikel van RTL Nieuws.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws |beeld: GettyImages