artikelbeeld Column Yuki Beeld Dorian Jurne
artikelbeeld Column YukiBeeld Dorian Jurne

Yuki: ‘Succesvol worden doe ik later wel, als ik groot ben’

Sinds kort ben ik best wel gevoelig voor ‘motiverende content’ die mij bereikt via social media. Motiverende content zijn plaatjes of verhalen van ‘succesvolle’ mensen die hun dagelijkse routines delen.

Alsof die routines ervoor hebben gezorgd dat ze succesvol zijn, als ze überhaupt al succesvol zijn, want steeds vaker bekruipt me toch het gevoel dat ik misschien in de maling word genomen door een tiener met een grote mond. En toch blijf ik er gevoelig voor.

Ik weet niet precies waarom, want meestal bekijk ik de content, laat die even tot me doordringen en vertrek dan voor een kort moment naar een andere werkelijkheid, waarin ik een betere versie van mezelf ben en daadwerkelijk praktiseer wat ik lees: ik sta op om 5:00 uur, in het holst van de nacht, drink twee glazen water en stap de deur uit voor een stevige wandeling.

Door de frisse lucht opent mijn brein zich en zal ik de hele dag creatiever zijn. Als ik begin met mijn werk is het 5:30, iedereen slaapt nog en ik werk ongestoord en in de bekende ‘flow’ tot 8:00. Ik heb de nodige kop koffie uitgesteld tot 9:00 en door cafeïne uit te stellen ervaar ik straks geen namiddagdip.

Na de kop koffie werk ik weer precies drie uur in een flow, dan neem ik pauze om een korte work-out te doen en omdat ik mij tijdens mijn work-out focus op spiercontracties heb ik dubbel rendement. Omdat ik aan intermittent fasting doe, eet ik pas na 12:00. Zeven uur wakker, zes uur gewerkt, een wandeling, een work-out en niks gegeten: je zou denken dat ik kapot ben, maar het tegendeel is waar.

Mijn energielevel is zo hoog dat als ik er boven op zou staan, ik Rotterdam zou zien liggen. Na mijn eerste maaltijd van de dag werk ik weer drie klokuren, waardoor ik een hele werkdag voorloop op de rest van Nederland. Daarna lees ik tien pagina’s van een boek. Ik heb weinig tijd om te lezen, maar wanneer je tien pagina’s per dag leest, lees je tien boeken per jaar.

Dan ervaar ik het voordeel van het overslaan van de namiddagdip en kan ik met gemak weer drie uur knallen. Ik heb alles gedaan, alles is af. Mijn pitch voor een groot frisdrankmerk is waanzinnig, de campagne voor een winkelcentrum heb ik geëdit en verzonden. Ik schreef een liedje voor mijn nieuwe album en bedacht tijdens het schrijven direct het volledige releaseschema, mijn boekhouding is op orde en zelfs mijn column is geschreven.

Ik kruip om 9:00 onder de dekens, de wekker zal me morgen om 5:00 uit mijn bed trekken. En zo zal het gaan, voor altijd, want routines maken je succesvol. Ik lach er even om, genoeg internet voor vandaag, Ik sluit Instagram af en open mijn wekker. Even schiet het door mijn hoofd om 5:00 in te stellen, maar ik stel 8:00 in. Zoals altijd. Succesvol worden doe ik later wel, als ik groot ben.

Deze column van Yuki komt uit Flair 2-2023. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Yuki Kempees (36), MC van Kris Kross Amsterdam, is daarnaast schrijver en columnist. In 2021 was hij net vader geworden van dochter Jagger (1), toen hij meedeed aan Expeditie Robinson. In 2022 is zijn verloofde Lizzy van der Ligt bevallen van hun tweede dochter Suki (0).

Yuki KempeesDorian Jurne

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden