Suus Ruis over neuscorrectie van Bella op 14-jarige leeftijd: 'Dan faal je knetterhard als moeder' Beeld
Suus Ruis over neuscorrectie van Bella op 14-jarige leeftijd: 'Dan faal je knetterhard als moeder'

Suus Ruis over neuscorrectie van Bella op 14-jarige leeftijd: 'Dan faal je knetterhard als moeder'

Fans en volgers van Bella Hadid gaan online volledig los over de neuscorrectie die het model blijkbaar op haar 14e heeft ondergaan.

Jarenlang ontkende Bella dat ze aan haar uiterlijk heeft laten sleutelen, maar in een groot coverinterview in Vogue gaf ze nu dus toe dat ze wel degelijk een nosejob heeft gehad. En dus ook nog op extreem jonge leeftijd. De ontsteltenis van de fans zit hem niet in het feit dat Bella gejokt heeft over de ingreep, maar heeft alles te maken met de rol van haar moeder Yolanda.

Ik snap die ontsteltenis wel en niet: wel, omdat je als ouder natuurlijk nooit je kind op haar 14e toestemming moet geven voor plastische chirurgie. Helemaal niet als zo’n ingreep het gevolg is van onzekerheid. Maar ik begrijp de ophef tegelijkertijd wel. Want kom op mensen, we hebben het hier over Yolanda Hadid. Zelf model geweest en als een soort ‘momager’ á la Kris Jenner nogal gefocust op de modellencarrières van haar dochters Bella en Gigi. Jarenlang werd ze door camera’s gevolgd voor The Real Housewives of Beverly Hills, waarin regelmatig te zien was hoe ze dochter Gigi verbood te eten. In Parijs en Milaan hielden ze immers van meisjes die net iets te dun waren. Historisch was de aflevering waarin Yolanda het stuk taart dat Gigi op haar eigen verjaardag wilde eten, afpakte. Ze scheurde een piepklein stukje af en gaf dat terug aan haar dochter, die dat bij hoge uitzondering mocht oppeuzelen. Oh, en Gigi moest van volleybal af, want daar zou ze een bonkig en hoekig lijf van krijgen.

We kennen natuurlijk de achtergrond van Bella’s nosejob niet – in Vogue vertelde het model hoe lelijk ze zich altijd voelde naast oudere zus Gigi. Misschien heeft ze er tijden om gezeurd en ging Yolanda toen schoorvoetend en met een bezwaard hart akkoord. Wellicht heeft ze het haar dochter uit het hoofd proberen te praten. Hoe het ook zij: ze heeft het laten gebeuren. En dan faal je knetterhard als moeder. Op social media zijn Bella’s fans ervan overtuigd dat Yolanda haar dochter gepusht heeft en wensen ze haar de vreselijkste dingen toe.

In Beverly Hills hoor je het wel vaker: meiden die op hun Sweet Sixteen een neuscorrectie cadeau krijgen. Of je dan als ouders ‘in de hel thuishoort’ weet ik niet, maar ikzelf zou het never nooit toestaan. Laten we er geen doekjes om winden: de meeste mensen zijn als ze 14 zijn niet op hun knapst. Het is een wrede speling van de natuur dat je op een leeftijd dat je al worstelt met alles, vaak niet te smoelen bent. Maar goed, daar groeien de meeste pubers wel overheen, en als ouders is het onze taak om onze kinderen gerust te stellen en te zorgen dat ze niet al te onzeker worden. Én om ze weg te houden bij de plastisch chirurg tot ze volwassen en volgroeid zijn.

De half-Palestijnse Bella heeft in ieder geval heel veel spijt van de ingreep. ‘Ik wou dat ik de neus van mijn voorouders had gehouden,’ zegt ze in Vogue. ‘Ik was er waarschijnlijk wel ingegroeid.’ Helaas voor Bella is het onomkeerbaar. Borstimplantaten kun je er bij spijt nog uithalen. Maar die neus groeit niet meer terug.

Suus Ruis

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden