Merel zoekt man: ‘Van cyber security specialisten tot kaasboeren: waarom deed ik mezelf dit wéér aan?' Beeld
Merel zoekt man: ‘Van cyber security specialisten tot kaasboeren: waarom deed ik mezelf dit wéér aan?'

Merel zoekt man: ‘Van cyber security specialisten tot kaasboeren: waarom deed ik mezelf dit wéér aan?'

Mijn dateleven stond de afgelopen twee maanden op een laag pitje. Een veel te laag pitje. De verveling begon na uren doelloos scrollen, swipen en disliken toe te slaan. Het begon ook te knagen dat ik geen noemenswaardige dateverhalen meer had om te vertellen tijdens borrels. Daar moest verandering in komen.

Plots kreeg ik een reminder voor een evenement speeddaten met het spel 30 Seconds. Mijn agenda van die week stroomde al over, maar toen ik in koeienletters 'LAATSTE KANS VAN DIT JAAR' zag staan, moést ik me wel aanmelden. Want hè, wat moet ik anders als single who is (al 10 jaar lang) ready to mingle?

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Helaas had ik deze keer geen vriendin kunnen strikken om mee te gaan. Geen vriendinnen dus om mee in te drinken en om te roddelen over de vreselijke/saaie/interessante mannen die er zijn. Maar goed, je bent een strong independent woman of niet, dus ik ging alleen. Al dacht ik toen ik in het restaurant stond meteen: 'Oke, waarom heb ik mezelf dit wéér aangedaan, waar is de nooduitgang?!'

Met meer dan 40 mensen stonden we hutje mutje aan de bar te wachten tot we plaats konden nemen aan de spelletjestafel. Een boze barman liep continu vloekend tussen ons door met een dienblad vol lege glazen terwijl ik rondkeek op zoek naar leuke mannen. Eerste indruk: weinig soeps.

30 Seconds speeddaten

Het was weer een mengelmoes aan mannen. Mannen kwamen van heinde en verre, van Arnhem tot Gorinchem tot Zeewolde. Van cyber security specialisten tot kaasboeren. Mannen met lange baarden of haren tot ver over hun schouders, mannen die stonken naar zweet en mannen met oorbellen in de vorm van USB-sticks (dat vinden wij niet raar, dat vinden wij bijzonder).

Ik zat met twee meiden aan tafel en elke ronde kwam er een ander trio mannen bij ons zitten. Na wat ongemakkelijk handjes schudden, speelden we in man-vrouw duo's het spel. In twee uur tijd 25 mannen leren kennen én een spel spelen bleek echter een uitdaging. Het was vrij intens en moeilijk om te focussen. We zaten aan een tafeltje middenin de zaal, dus het gekakel van andere tafeltjes was behoorlijk goed te horen. Het was vrij lastig om naar iemands voorstelrondje te luisteren terwijl er naast me 'JE WEET WEL DIE ENE KNAPPE MAN VAN VROEGER?!' werd geschreeuwd.

Na een paar minuten was ik al zwaar overprikkeld en mijn drang om te winnen was sterker dan mijn behoefte om die mannen beter te leren kennen. Want ik wist al na één oogopslag dat het 'm op liefdesgebied echt niet ging worden. Dan maar de volle focus op het spel. Met succes, want ik won samen met mijn 9 mannelijke partners. Okay, eigenlijk was het gelijkspel, maar ik vermoedde dat mijn tegenstander vals speelde toen ik verwikkeld was in een gesprek over de cyber security van de NS OV-poortjes.

Lees ook Merel zoekt man: ‘Ik durf gewoon niet te flirten, laat staan oogcontact te maken’

Het was een gezellige avond. De naborrel was ook zeker gaande, mensen bleven echt langer hangen om een potentiële match te vinden. Ik bleef ook langer hangen, maar dat was vooral omdat de laatste jongen die ik sprak maar niet stopte met praten.

Je voelt 'm misschien al aankomen. Mijn matchkaartje bleef de hele avond leeg. De man voor mij zat er niet tussen. Eindstand: gewonnen met 30 Seconds, verloren in de liefde.

Merel (28) werkt voor Flair en doet verslag van haar vrijgezelle leven. Dat is soms allesbehalve ‘vrij gezellig’, want het aanbod van leuke, single mannen valt behoorlijk tegen. Volg Merel op Instagram @merel.duit.

Merel Duit

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden