artikelbeeld Column Merel Beeld Dorian Jurne
artikelbeeld Column MerelBeeld Dorian Jurne

Merel zoekt man: ‘Mijn blind date had alleen maar oog voor mij en het voelde fucking fantastisch’

Mijn hockeyteam vond dat het hoog tijd was voor een datediner met alle vriendjes en hubbies. Helaas hadden vijf teamgenoten, myself included, geen partner om mee te pronken. Dus aan iedereen de taak om blind dates te regelen.

De bezette teamgenoten besloten hun charmes in de strijd te gooien. Er werd een nietsvermoedende vakantieganger tijdens de wintersport gestrikt, een vriend van vroeger en twee basketbalvrienden werden gevraagd. En mijn date? Die werd geregeld door iemands schoonzusje. Ik had de luxe dat ik al een foto van hem had gezien, dus echt blind was de blind date niet. De foto beloofde veel goeds, dus ik had er zin in.

Op de langverwachte avond stond ik vol spanning te wachten. Een voor een druppelden de stelletjes en blind dates binnen. Maar mijn date zat er niet tussen. Zou hij wel komen? Het zou toch de grap van de eeuw zijn als uitgerekend mijn date niet kwam opdagen. Gelukkig bleek meneer alleen te laat te zijn.

We bestelden gelijk een glas drank en kletsten honderduit. Allerlei onderwerpen kwamen aan bod, al was hij vooral enthousiast over zijn side hustle: het verkopen van elektrische vouwfietsen. Want ja, daar is blijkbaar een markt voor. Eerst indruk? Goeie glimlach, easy going, een gezellige kletser. So far, so good.

Na het diner met onbeperkt wijn gingen we de stad onveilig maken. We feestten in de Back & Fourth, een club voor 24-plussers. M’n date wilde graag drankjes bestellen en duwde een whisky-cola in m’n hand. Ik drink nooit whisky en ik wist ook gelijk weer waarom. Gatver, wat goor. Maar hé, de alcohol deed z'n werk en even leken alle zorgen heel ver weg.

M'n date en ik waren de hele avond samen. We dansten, we zoenden, we hadden een geweldige avond. God, wat genoot ik ervan om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Hij had alleen oog voor mij, alsof we de enigen waren op de dansvloer. En het voelde fucking fantastisch.

De blind date was een groot succes, maar zou ik ‘m mee naar huis nemen? Ik twijfelde. Ik had behoorlijk diep in het glaasje gekeken, wat vaak een enorme kater en thuis kotsen in een emmer tot gevolg heeft. Om nog maar te zwijgen over de troep in mijn kamer (inclusief de vibrator die nog naast m'n kussen lag). Nee, een sleepover zou een slecht idee zijn. Dus I was riding solo.

De volgende ochtend lag ik als een zeester kotsmisselijk in mijn bed. Uiteindelijk sleepte ik mezelf uit bed voor een brakke lunch en bereidde ik me mentaal voor op de hockeywedstrijd van die middag. Ik appte mijn date dat ik een hele leuke avond had gehad. Hij appte dat hij het ook naar z'n zin had gehad, maar dat hij kampte met een kater die nog 10 keer erger was dan de mijne. Ik merkte meteen dat de chemie van die avond als sneeuw voor de zon was verdwenen.

Toen hij op maandag, volledig nuchter en opgeknapt van de kater, appte dat hij geen vervolg wilde, was ik niet verbaasd. Wel lichtelijk teleurgesteld. Maar die ene avond zal ik nooit meer vergeten.

Merel (28) werkt voor Flair en doet verslag van haar vrijgezelle leven. Dat is soms allesbehalve ‘vrij gezellig’, want het aanbod van leuke, single mannen valt behoorlijk tegen. Volg Merel op Instagram via @merel.duit

Merel DuitDorian Jurne

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden