Merel zoekt man: 'Midden in de nacht krijg ik bezoek van mijn ex' Beeld
Merel zoekt man: 'Midden in de nacht krijg ik bezoek van mijn ex'

Merel zoekt man: 'Midden in de nacht krijg ik bezoek van mijn ex'

In plaats van leuke dates tot in de late uurtjes, moet ik het doen met nachtelijke bezoekjes van mijn ex. In mijn dromen dan. De laatste tijd gebeurt het bijna wekelijks. En dan bedoel ik niet dromen over een recente ex. Nee, in mijn dromen zie ik m'n allereerste vriendje. Een vriendje die ik had toen ik 15 was.

Zelfs m'n brein is out of ideas als het gaat om liefdesdromen, dus haalt ie maar oude koeien uit de sloot van 13 jaar oud.

Dromen over m'n ex

Eens in de zoveel tijd droom ik over mijn allereerste vriendje. De droom is eigenlijk altijd leuk, als een stel verliefde pubers (maar dan ouder) herenigen we weer en het is lang leve de lol. Net als 13 jaar geleden toen het echte kalverliefde was.

We leerden elkaar kennen in de vierde klas. Maar de vonk sloeg echt over via MSN, je weet wel, van vroegâh. Als eerste date gingen we naar de bioscoop en voor we het wisten was het hartstikke aan. We zaten vervolgens altijd als een klef stelletje in de klas, vooral bij Frans. Die docent heeft altijd een hekel aan me gehad en ik snap wel waarom. We zaten zo aan elkaar vastgeplakt, konden niet van elkaar afblijven. Echte kalverliefde dus.

Nu zijn we 13 jaar, 100 dates and counting en veel single struggles verder. En dan eens in de zo veel tijd trakteert mijn brein me op een gezellige droom over m'n ex. Eigenlijk zijn deze dromen niet vervelend. Integendeel, als je lang single bent, zijn dit soort dromen eigenlijk het enige wat je nog hebt. Terugdenkend aan tijden dat je tot over je oren verliefd was. Terugdenkend aan tijden dat iemand dus ook stapelgek om mij was.

Lees ook Merel zoekt man: ‘Van cyber security specialisten tot kaasboeren: waarom deed ik mezelf dit wéér aan?’

Waarom?!

Maar waarom droom ik 13 jaar later nog steeds over hem?! Is het een teken? Komt het omdat ik recentelijk zag dat hij me geliket heeft op Inner Circle? Is het mijn onderbewuste die zegt dat ik op zijn like in moet gaan? Of houdt de vraag ‘waarom heeft hij mij überhaupt geliket zonder een berichtje te sturen?’ me meer bezig dan ik wil?

Ik besloot het na de zoveelste droom maar gewoon te Googlen waarom deze dromen me achtervolgen. Volgens Helder Dromen betekent dromen over een verzoening met je ex dat je iets mist in je leven. Zoals, plezier, liefde, seks en intimiteit. Nou, Helder Dromen, je slaat de spijker op z'n kop.

De helderziende paragnosten winden er geen doekjes om: dromen over je ex betekent dat je je momenteel in een situatie bevindt waarin je niet wilt verkeren. Het zou ook kunnen zijn dat er een conflict in je leven is. Mijn datingleven is één groot conflict, dus dat zal het dan wel zijn.

Het Laatste Nieuws (een iets betrouwbaardere bron dan de helderziende paragnosten, gok ik) vroeg een droomexpert waarom we dromen over onze allereerste liefde. Bij singles betekent dromen over je ex dat je onderbewuste je eraan wil herinneren dat je ooit verliefd was en dat je het dus ook weer kan worden.

Een nieuwe liefde is dus nog mogelijk! Dat geeft de burger moed.

Merel (28) werkt voor Flair en doet verslag van haar vrijgezelle leven. Dat is soms allesbehalve ‘vrij gezellig’, want het aanbod van leuke, single mannen valt behoorlijk tegen. Volg Merel op Instagram @merel.duit.

Bron: Helder Dromen, Helderziende paragnosten, Het Laatste Nieuws

Merel Duit

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden