artikelbeeld column merel 7 Beeld dorian jurne
artikelbeeld column merel 7Beeld dorian jurne

Merel zoekt man: ‘Ik werd continu geconfronteerd met mannen die me niet wilden’

Het is me gelukt: twee maanden overleven zonder datingapps. Ik probeerde al eens eerder een maand geen datingapps te gebruiken, maar de drang om te swipen was toen te groot. De afgelopen twee maanden waren echter heerlijk! Wat een oase van rust.

Ik merkte dat die onrust, die ik altijd voelde als ik alleen in bed lag (wat nou als ik nóóit iemand ga vinden?!), als sneeuw voor de zon verdween toen ik de apps verwijderde. Ik werd onbewust toch behoorlijk onzeker van online daten. Ik werd continu geconfronteerd met mannen die me niet wilden. En daarnaast kostte al dat appen me echt te veel tijd van m’n leven.

Toch is er een keerzijde aan een leven zonder datingapps, namelijk het gebrek aan goede verhalen. Gelukkig heb ik nog genoeg vrijgezelle vriendinnen die verhalen hebben om van te smullen, want ik heb eigenlijk niet veel meer te melden na het blind date diner. Dat is natuurlijk geen ramp, maar als je altijd de life of the party bent met je dateverhalen, dan slaat de paniek toch lichtelijk toe als je geen datingapps (en dus geen dates) hebt.

Zal ik dan toch weer een app downloaden? Ik ben Tinder, Happn, Inner Circle en Bumble nog steeds zat, omdat een match daar net zo wegwerpbaar is als een plastic boterhamzakje. Het eindeloze chatten om vervolgens keihard geghost te worden, no, thank you. Er is één datingapp die ik nog niet echt een kans heb gegeven. Dat is Breeze. Deze app draait niet om lange appgesprekken, nee, je moet gelijk, hup, met iemand op date. Klinkt best scary, want hoe weet je nou of je überhaupt een match bent? Maar wie niet waagt, die niet wint.

Elke dag presenteert Breeze 15 mannen aan mij. Het aanbod is niet denderend en er zijn maar weinig mannen een like waard. Als ik door m'n mannen heen ben geswiped, kan ik niet wachten op een nieuwe lading. Maar geduld is een schone zaak. En mijn geduld wordt behoorlijk op de proef gesteld met deze app.

Wel kreeg ik nog de vraag of ik een oude match van maanden geleden nieuw leven in wilde blazen. Ik wierp een blik op zijn profiel en snapte niet dat ik toentertijd niet heb gehapt. Want wat een leuke gozer. Ik drukte gauw op ja en voerde een paar data in dat ik kon (joe, ik ben nog vrij dit weekend). Eén klein probleempje: deze man moest mij ook nog een keer accepteren als date. En dat deed hij precies niet. So far, not so good.

Mijn handen jeuken om een andere datingapp te downloaden waarbij ik wel met tientallen mannen kan appen, maar ik denk dat dat geen goed idee is. Dus ik hoop dat ik binnenkort toch een leuke vent op Breeze spot waarmee ik op date kan. Gelijk hoppa het café in en kletsen maar!

Merel (29) werkt voor Flair en doet verslag van haar vrijgezelle leven. Dat is soms allesbehalve ‘vrij gezellig’, want het aanbod van leuke, single mannen valt behoorlijk tegen. Volg Merel op Instagram via @merel.duit

Merel Duitdorian jurne

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden