artikelbeeld column merel 7 Beeld dorian jurne
artikelbeeld column merel 7Beeld dorian jurne

Merel zoekt man: ‘Ik overweeg een boyfriend pillow te kopen voor een gevoel van affectie’

Zeg je winter, dan zeg je stamppot, warme chocolademelk (met slagroom uiteraard), kaarsjes aan en knus tegen elkaar aan liggen onder een dekentje. Bij gebrek aan een man naast me, moet ik het doen met mijn warme kruik. Al overweeg ik steeds meer om een boyfriend pillow te kopen voor een gevoel van genegenheid en affectie.

Maar zeg je winter, dan zeg je ook winter blues. Ik had nooit echt het idee dat ik daar last van had, maar dit jaar voel ik opeens de somberheid heel sterk. De eindeloze regenbuien komen m’n neus uit. En ondanks alle leuke dingen die ik de afgelopen weken heb ondernomen en alle toffe dingen die nog gaan komen (hallo wintersport!), vind ik het lastig om alles van een zonnige kant te bekijken. Vooral als het buiten donker en kil is en ik rillend van de kou in m’n bed lig.

Het gemis van een warme arm om me heen of een schouder om op te huilen voelt soms bijna ondragelijk. Ik mis fysiek contact met vlagen echt heel erg. Hoewel ik genoeg mensen om me heen heb, voel ik de eenzaamheid knagen. En elke keer lig ik weer jankend op de bank als ik een boek lees of een serie kijk over bijzondere liefdes en relaties. Ik. Wil. Dat. Ook. Maar geduld is een schone zaak. En laat ik nou net een ontzettend ongeduldig persoon zijn.

Overleef ik deze winter? Natuurlijk. Voelt het soms weer helemaal ruk om alleen te zijn tijdens de grijze dagen van dit seizoen? Zeker. Maar ik weet echt wel: this too shall pass. Betere dagen komen eraan. De dagen worden langer, de zon zal vaker schijnen, de sombere mist in m’n hoofd verdwijnt ook vast weer als sneeuw voor de zon.

Tot die tijd moet ik toch wat vaker zelf de slingers ophangen. Mezelf van de bank af slepen en iets nieuws of ludieks proberen. Er staat een date met cocktails op de maandagavond op de planning. Dat lijkt me een mooi begin.

En anders ga ik m'n heil zoeken in de IKEA, waar binnenkort een speeddate-event wordt georganiseerd voor 1000 singles. Duizend! Daar moeten toch leuke mannen tussen zitten. Kan ik gelijk wat bedden met ze uittesten!

Merel (28) werkt voor Flair en doet verslag van haar vrijgezelle leven. Dat is soms allesbehalve ‘vrij gezellig’, want het aanbod van leuke, single mannen valt behoorlijk tegen. Volg Merel op Instagram via @merel.duit

Merel Duitdorian jurne

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden