artikelbeeld Column Merel Beeld Dorian Jurne
artikelbeeld Column MerelBeeld Dorian Jurne

PREMIUM

Merel zoekt man: ‘Ik moest de hele date alleen maar aan jou denken’

“Meer, deze man is écht wat voor jou.” Een van m’n beste vriendinnen appt dolenthousiast dat ze op date is geweest met een ‘knappe, lange man’ die zomaar eens de perfecte match voor mij zou kunnen zijn.

‘Ik moest alleen maar aan jou denken tijdens de date’, voegt ze eraan toe. Zij had zelf geen echte klik met hem dus ze vroeg of ik open stond voor een blind date. Ik heb een paar seconden getwijfeld. Als zij hem niet wil, wil ik ‘m dan wel? Voelt toch een beetje als een tweedehands date.

Aan de andere kant: hij is al door de ballotage commissie gekomen, want mijn vriendin vindt hem erg leuk. Alleen niet voor haarzelf. Dat is eigenlijk alleen maar voordelig toch? Ik stemde toe. M’n vriendin appte de man in kwestie en ook hij was in voor dit ‘experiment’.

Aangezien m’n vriendin niet de beroerdste is, besloot ze mij foto’s door te sturen van zijn datingprofiel. Zo was de date voor mij toch niet echt ‘blind’ en had ik alle tijd om zijn profiel uit te pluizen. Mijn twijfels verdwenen als sneeuw voor de zon. Op papier leek hij de perfect guy. Lang, ontzettend knap, een mooie lach, een goede baan.

We spraken zonder elkaar verder gesproken te hebben af op een zaterdagmiddag bij het Westerpark. Ik had samen met m’n bestie besloten dat we eerst een activiteit zouden doen, ik had kaartjes gekocht voor een expositie van de wereldberoemde fotograaf Jimmy Nelson.

Ik was ruim een kwartier te vroeg, hij was 10 minuten te laat. Gelukkig scheen de zon terwijl ik probeerde controle te krijgen over mijn zenuwen. Ik zag hem, met zijn lengte van 1,95 meter, uiteindelijk van verre aankomen en we liepen gelijk door naar de expositie.

De expositie was super, maar misschien niet de beste plek voor een eerste date. Er was geen mogelijkheid om te kletsen door de meeslepende muziek. Ik focuste me daarom maar op de gigantische projecties op de muren, terwijl ik soms een blik wierp op m'n date. Vervolgens streken we neer op een terras.

We kletsten honderduit. Er waren geen ongemakkelijke stiltes. Hij praatte veel, vooral over zichzelf. Ik had soms het idee dat hij niet echt geïnteresseerd was in mij. Er was niks ‘mis’ met de date, maar ik voelde er eigenlijk weinig bij. Geen kriebels in m’n buik, geen vonkje die oversprong.

De ongemakkelijke knuffel op het eind bevestigde dat de date niet voor herhaling vatbaar was. Iemand kan nog zo perfect lijken op papier, in het echt was hij niet meer dan ‘gewoon’ een date.

Eigenlijk voelde ik wel iets na deze date. Ik voelde frustratie en teleurstelling. Frustratie omdat ik wederom alles uit de kast had getrokken, maar het weer niet verder kwam dan een eerste date. Teleurstelling, omdat ik elke keer weer hoop dat de eerste date wél smaakt naar meer.

Ik was een koppelpoging rijker, maar weer een illusie armer.

Over Merel

Merel (28) werkt voor Flair en doet verslag van haar vrijgezelle leven. Dat is soms allesbehalve ‘vrij gezellig’, want het aanbod van leuke, single mannen valt behoorlijk tegen. Volg Merel op Instagram @merel.duit.

Merel DuitDorian Jurne

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden