Merel zoekt man: 'Ik durf gewoon niet te flirten, laat staan oogcontact te maken' Beeld
Merel zoekt man: 'Ik durf gewoon niet te flirten, laat staan oogcontact te maken'

Merel zoekt man: 'Ik durf gewoon niet te flirten, laat staan oogcontact te maken'

Ik geef die twee coronajaren gewoon de schuld. In die tijd waren er geen grote events, kon je niet stappen in de kroeg en waren huisfeestjes verboden. Dat betekende dus ook dat je niet de mogelijkheid had om lekker de flirten met al het mannelijk schoon wat daar rondloopt. En nu zit ik dus met de gebakken peren.

Want flirten in het echt, ik ben het verleerd. Correctie: ik heb het volgens mij nooit echt gekund...

Flirten geblazen

Tijdens een hockeytoernooi werd het maar weer pijnlijk duidelijk. Ik durf gewoon niet met mannen te flirten. Ik durf ze eigenlijk niet eens aan te kijken. Alsof ik dan gelijk in steen zou veranderen als onze blikken zouden kruisen.

En ja, er liepen genoeg leuke potentiële dates rond. Ik zag zelfs mannen waarmee ik ooit een match ben geweest op datingapps. En nee, ik heb ze geen van allen gesproken. Ik heb ze wel stiekem geobserveerd onder het mom van 'kijken, kijken, zeker geen praatje maken'.

Zodra ze mijn kant op keken, werd ik misselijk van de zenuwen, keek ik gauw de andere kant op en fatsoeneerde ik mijn bezweette haar (het was die dag 32 graden en ik kan to-taal niet tegen die hitte) en hoopte ik maar dat ik er nog enigszins fatsoenlijk uitzag. Stiekem natuurlijk met de hoop dat ze op mij zouden afstappen. Maar ja, waarom zouden ze, als ik ze geen blik waardig durfde te gunnen.

Lees ook Merel zoekt man: ‘Geen summer of love, maar een summer of silence’

Afwijzing en vernedering

Ik verschuil me stiekem toch liever achter datingapps. Dan hoef ik niemand recht in z'n ogen aan te kijken, kan ik me uiten in emoji's en heb ik alle tijd om na te denken over een leuke, gevatte opmerking of openingszin. Allemaal net wat makkelijker. En als je geen reactie krijgt, dan is er geen man overboord. Word je dan geghost, dan is het jammer. Hup, op naar de volgende.

Toen ik erover nadacht, besefte ik me ook dat ik de afgelopen 5 jaar eigenlijk alleen maar gedatet heb met mannen waarmee ik online een match was. Behalve de dates met de barman, kan ik me geen dates met mannen uit de kroeg herinneren.

Ik wéét gewoon niet eens hoe ik een gesprek moet aanknopen met een iemand in levende lijve. Wat zég je dan in hemelsnaam? En hoe zorg je ervoor dat het niet onwijs ongemakkelijk wordt?

Elke vriendin die ik spreek over mijn flirt-probleem zegt: 'Joh, doe eens niet zo gek. Wat is nou het ergste dat er kan gebeuren?' Nou, wat dacht je van keihard in je gezicht worden afgewezen? Zien dat iemand zich uit de voeten probeert te maken of een grimas trekt als je naar 'm toeloopt en het blijkt dat hij helemaal geen zin heeft in een gesprek met jou? Nee die afwijzing en vernedering bespaar ik mezelf liever. Maar ja, zo kan ik fluiten naar nieuwe dates.

Dusss...wie helpt mij aan een cursusje flirten?

Merel (28) werkt voor Flair en doet verslag van haar vrijgezelle leven. Dat is soms allesbehalve ‘vrij gezellig’, want het aanbod van leuke, single mannen valt behoorlijk tegen. Volg Merel op Instagram @merel.duit.

Merel Duit

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden