Merel zoekt man: 'Ik ben gewoon weer gezwicht' Beeld
Merel zoekt man: 'Ik ben gewoon weer gezwicht'

Merel zoekt man: 'Ik ben gewoon weer gezwicht'

Ik heb het welgeteld een maand volgehouden. Een maand zonder datingapps om van mijn - een tikje hardnekkige - datingapp-verslaving af te komen. Spoiler alert: het is niet gelukt.

Ik verwachtte dat ik onrustig zou worden zonder apps en me stierlijk zou vervelen. Eigenlijk viel dat allemaal reuze mee. Dat kwam misschien ook wel omdat ik een barman eindelijk een berichtje durfde te sturen. Al een paar weken brandde zijn telefoonnummer, dat - hoe toepasselijk - op een bierviltje stond, een gat in mijn zak. Ik zal maar gewoon eerlijk zijn: ik had dit telefoonnummer niet zelf geregeld. Zo cool ben ik niet.

Op date met de barman

Ik was bij een personeelsfeestje van een vriendin. Toen ik aankwam had ze al aardig wat glazen prosecco achterover getikt. Ze sleepte me mee naar de cocktailbar, waar een barman druk was met het maken van roze cocktails. Meerdere keren die avond bestelde ik bij hem een roze drankje, maar meer dan wat small talk was het contact eigenlijk niet.

Mijn lichtelijk beschonken vriendin dacht daar anders over. Aan het einde van de avond riep ze opeens theatraal: 'Ik ga het nummer van de barman vragen. Voor JOU!' Ik had hier niet om gevraagd, maar hield haar ook niet tegen. En toen had ik opeens een bierviltje met zijn nummer in m'n hand.

Ik voelde niet echt de behoefte om hem te appen. Ik bedoel, god weet aan hoeveel vrouwen hij z'n telefoonnummer geeft. Maar nadat ik rigoureus alle datingapps had verwijderd, werd het toch wel erg stil. Vervolgens werd ik gedwongen door de meiden van m'n hockeyteam om hem te appen.

Na een paar wijntjes en motiverende speeches van m'n teamgenoten bedachten we een goede openingszin (achteraf gezien was die helemaal niet zo geweldig) en wachtten we op een reactie. En die kwam al na minder dan een uur. Als een stel gillende keukenmeiden joelden m'n teamgenoten en werden er toekomstplannen gemaakt, want wie weet was hij wel de ware.

Het appen bleek leuker dan verwacht en ik ben twee keer met hem op date geweest. Eerst ergens in Amsterdam, daarna in Utrecht aan het water met een ijsje. We bleken toch net iets te verschillend te zijn, dus de ware was hij niet voor mij. Wel maakte het contact met de barman de tijd zonder datingapps een stuk dragelijker.

Lees ook Merel zoekt man: ‘Kap nou eens met zeggen dat singles gelukkig moeten zijn in hun eentje’

Summer of Love

Toen het contact met de barman definitief voorbij was, ben ik nog een weekje zonder datingapps door het leven gegaan. Maar het begon weer te kriebelen. Er stond een festivalweekend voor de deur, dus leek het me toch vrij handig om voor de zekerheid alle apps weer te downloaden. Je weet maar nooit wie je tegenkomt, toch?

Ja, ik ben gewoon weer gezwicht. Ik downloadde als de wiedeweerga Happn, Tinder en Inner Circle weer en wiste al mijn profielen, zodat ik met een schone lei kon beginnen. Ergens dacht ik dat op wonderbaarlijke wijze het aanbod van mannen in een maand tijd verbeterd zou zijn. Wie weet waren er wel allemaal nieuwe vrijgezellen op de markt. Dit was uiteraard niet het geval. Ik kwam nog steeds dezelfde mannen tegen die ik maanden geleden een dislike had gegeven.

Na een weekje swipen is de score nog niet al te best. Maar ik heb best wel zin in een date. Dus ik geef de moed niet op en swipe nog even door. Alles voor die summer of love, nietwaar?

Merel (28) werkt voor Flair en doet verslag van haar vrijgezelle leven. Dat is soms allesbehalve ‘vrij gezellig’, want het aanbod van leuke, single mannen valt behoorlijk tegen.

Merel Duit

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden