artikelbeeld Column Merel Beeld Dorian Jurne
artikelbeeld Column MerelBeeld Dorian Jurne

Merel zoekt man: ‘Geen condoom gebruiken? Ik hoef je zaad en soa’s niet hoor’

Laatst had ik een etentje met vrienden. En zodra er meerdere wijntjes in het spel zijn, gaat het gesprek al gauw over seks. Een van de mannen floepte eruit dat hij het meestal zonder condoom doet, tenzij zijn vrouwelijke sekspartner expliciet zegt dat ze mét wil. Een verhitte discussie volgde.

Het gebruiken van condooms is elke keer weer een gevoelig puntje. Als het aan de mannen ligt, laten ze het condoom netjes in de verpakking op het nachtkastje liggen. Vrouwen zijn daarentegen iets gewilliger om een condoom erbij te pakken. Want zwanger worden ze liever niet. Oh ja, het is ook wel handig om soa's te voorkomen.

Condooms zijn er niet voor niets, maar mannen gebruiken in de meeste gevallen het liefst geen rubbertje. Want dan voelen ze zo weinig. Wat zijn ze ook zielig hè, die mannen. Als ze vriendelijk verzocht worden om een condoom te gebruiken, beginnen ze meteen te miepen dat ze dan niet goed aan hun trekken komen. En als die man echt een lul is, doet ie stiekem het condoom uit voordat hij aan de vrijpartij begint zonder dat z'n sekspartner het doorheeft (a.k.a. stealthing).

Klaarkomen doen mannen vaak wel, maar het zou pas écht een spektakel zijn als ze geen condoom hadden hoeven gebruiken. Een brandende leuter omdat ze vervolgens chlamydia hebben opgelopen, dat is het allemaal waard. Chlamydia is gelukkig makkelijk te verhelpen, maar genitale wratten en herpes zijn een stuk hardnekkiger.

Toch worden die soa's vaak even vergeten als het tijd is voor de daad. Want hè, wat is de kans? Maar als je bedenkt dat beide partners meerdere bedpartners hebben gehad in het verleden, dan zit een ongelukje - in de vorm van jeuk, pijn bij het plassen en branderige bultjes - in een klein hoekje.

Toen ik verderging met mijn tirade dat mannen niet zo moeten zeuren, kwam er een tegenargument. 'Maar is het mannelijk genot niet belangrijk dan?' Bitch, please. Het mannelijk genot staat al eeuwenlang op nummer 1. Veel van de mannen komen bij een vrijpartij gewoon klaar, met of zonder condoom. En het feestje is vaak afgelopen zodra de man zijn zaad heeft geloosd. Vervolgens ligt de vrouw nog onbevredigd naast hem.

Verman jezelf, niet zo piepen omdat je je leuter moet omhullen in een strak rubberen jasje. Condoom eromheen en gaan. Ik hoef je zaad en (eventele) soa’s echt niet, vriend.

Merel (28) werkt voor Flair en doet verslag van haar vrijgezelle leven. Dat is soms allesbehalve ‘vrij gezellig’, want het aanbod van leuke, single mannen valt behoorlijk tegen. Volg Merel op Instagram via @merel.duit

Merel DuitDorian Jurne

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden