artikelbeeld column merel 5 Beeld dorian jurne
artikelbeeld column merel 5Beeld dorian jurne

Merel zoekt man: ‘Ga ik eindelijk een hockeyvent aan de haak slaan?’

Het jaar 2022 stond vooral in het teken van ghosten. De ene na de andere vent besloot na een leuk gesprek nooit meer te reageren. Ook dit jaar als vrijgezel vloog voorbij. Het is 2023: een nieuw jaar, dus nieuwe kansen in de liefde. Of toch niet? Ik besluit mijn jaarhoroscoop maar eens te lezen. Wie weet wat de sterren voor mij in petto hebben.

Mijn jaarhoroscoop begint gelijk goed, want de romantiek blijkt schaars te zijn in het eerste deel van het jaar. Dat klinkt alsof Valentijnsdag weer een Falentijnsdag gaat worden.

Wel zegt mijn jaarhoroscoop dat ik onverwacht positief verrast kan worden en mijn kansen in de liefde zijn het grootst in maart, oktober en november. Ik moet duidelijk nog even geduld hebben. Liefde op het eerste gezicht zal het in ieder geval niet zijn, maar een gezamenlijke interesse zal ons samenbrengen. Interessant. Betekent dit dat ik dan eindelijk een hockeyvent aan de haak ga slaan? We gaan het zien bij het wintertoernooi binnenkort.

Maar, zo zegt mijn jaarhoroscoop, ik moet dit jaar wel werken aan het mezelf openstellen naar anderen. ‘Het kan moeilijk zijn om je gevoelens met iemand anders te delen en diegene in vertrouwen te nemen, maar het is wel iets dat essentieel is voor een langdurige relatie’, aldus de sterren.

Dit zette me wel aan het denken. Ik ben iemand die zich eigenlijk heel makkelijk openstelt en goed kan praten over gevoelens. Maar ik merk wel dat me dit bij mannen steeds minder goed afgaat. Keer op keer stelde ik me kwetsbaar op bij mannen, om vervolgens keihard geghost of gekwetst te worden.

En dat maakt toch wel dat ik me steeds minder snel blootgeef. En dat ik mannen minder snel het voordeel van de twijfel geef. Ik geef ze liever maar het nadeel van de twijfel om mezelf eventueel leed te besparen. Want ‘het zal toch wel weer niks worden’, dus dan kan ik het beter maar gelijk afkappen.

Elke keer gebruik ik datingapps omdat ik bang ben iemand mis te lopen. Maar als ik kijk naar het afgelopen jaar, dan heeft het me eigenlijk alleen frustratie gebracht. Ik begon tig gesprekken waarbij ik nooit een reactie kreeg. Ik heb maandenlang geappt met mannen waarmee ik nooit een date heb gehad. En de dates die ik had, waren nou niet echt je van het.

Onder het mom van new year, new me heb ik alle apps weer rigoureus verwijderd. Het is weer even tijd om te stoppen met zoeken en de boel de boel te laten. Ik ga de komende weken het lot laten bepalen. Wie weet wat ik zal vinden als ik er niet naar op zoek ben.

Merel (28) werkt voor Flair en doet verslag van haar vrijgezelle leven. Dat is soms allesbehalve ‘vrij gezellig’, want het aanbod van leuke, single mannen valt behoorlijk tegen. Volg Merel op Instagram via @merel.duit

Merel Duitdorian jurne

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden