Merel zoekt man: 'Een vent met veel geld en een huis, dáár ben ik naar op zoek' Beeld
Merel zoekt man: 'Een vent met veel geld en een huis, dáár ben ik naar op zoek'

Merel zoekt man: 'Een vent met veel geld en een huis, dáár ben ik naar op zoek'

Ja, ja, ze zeggen altijd: 'Geld maakt niet gelukkig.' Nou, met de huidige huizenmarkt is geld toch verdomd handig. Al helemaal als je single bent, want laten we eerlijk zijn, de huizenmarkt is fucked up voor vrijgezellen. Ik weet niet wat waarschijnlijker is: dat ik een vriend krijg of dat ik ooit genoeg geld heb om op mezelf te gaan wonen.

Gezocht: man met huis

Waarom? Omdat je in je eentje gewoon geen huis kan betalen. De huizenprijzen rijzen de pan uit en de meeste alleenstaanden kunnen amper genoeg geld ophoesten voor een appartementje of klein rijtjeshuis. Super fijn ook dat mijn studieschuld nu opeens wél meetelt bij het aanvragen van een hypotheek.

Dus alsof single zijn niet al k*t genoeg is, ben je ook nog eens verplicht om je scheel te betalen aan huur of woon je noodgedwongen met huisgenoten, omdat er gewoon geen andere betaalbare opties zijn.

Niet dat er iets mis is met wonen met huisgenoten. Het is gezellig en je hebt altijd iemand om een praatje mee te maken. Maar op een gegeven moment kom je op een leeftijd dat je gewoon lekker alles voor jezelf wil hebben. Een keuken met alleen vieze vaat die je zelf hebt gebruikt, een woonkamer met rommel die alleen jij hebt gemaakt en een badkamer waarin je alleen verdwaalde haren van jezelf tegenkomt. Het lijkt me heerlijk. Maar daarvoor moet ik zo diep in de buidel tasten, dat ik mezelf gelijk failliet kan verklaren.

Je wil gewoon niet tot ver na je 30e met huisgenoten wonen. En je wil zeker niet met hangende pootjes weer terug naar je ouders. Ik moest laatst weer denken aan mijn pianoleraar van vroeger, die mij les gaf toen ik 10 was. Hij woonde op zijn 35e nog thuis. Ik vond dat toen al best wel triest, dat wíl je toch helemaal niet als je ouder bent dan 30?! Nu ik zelf steeds dichter bij de 30 kom, lijkt de leefsituatie van mijn treurige pianoleraar minder onwaarschijnlijk dan ik had gedacht.

Lees ook Merel zoekt man: ‘Ik ben Merel en ik ben verslaafd aan datingapps’

Wat als ik straks uit mijn goedkope kamertje word getrapt? Geen idee waar ik dan naartoe moet. Ik wil niet meer dan de helft van mijn salaris uitgeven aan een klein appartementje in Utrecht. Ik wil ook niet in een goedkoper appartement in Lutjebroek gaan wonen. En terug naar m'n ouders, hoe lief ik ze ook vind, is gewoon echt geen optie. En zoals we allemaal weten, heb ik ook geen vriend bij wie ik kan intrekken.

Het klinkt heel oppervlakkig om te zeggen dat je daarom een man zoekt met geld én een huis. Maar de realiteit is dat een man, die het financieel goed voor elkaar heeft, toch echt wel een streepje voor heeft. Zeker als hij een eigen stulpje heeft. Mochten we dan ooit willen samenwonen, kunnen we eerst proefdraaien in zijn huis en bij succes kan hij zijn huis verkopen, zodat we samen een mooi huis kunnen zoeken. Klinkt een stuk beter dan in m'n eentje een ieniminie studio huren die me een rib uit m'n lijf kost.

Dus, wie niet, wie niet wint: heb je nog nog een leuke, vrijgezelle man mét huis in de aanbieding? Bel me.

Merel (28) werkt voor Flair en doet verslag van haar vrijgezelle leven. Dat is soms allesbehalve ‘vrij gezellig’, want het aanbod van leuke, single mannen valt behoorlijk tegen.

Merel Duit

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden