artikelbeeld Column Merel Beeld Dorian Jurne
artikelbeeld Column MerelBeeld Dorian Jurne

Merel zoekt man: ‘Dit hebben Brad Pitt, Barry Atsma en Daan Schuurmans met elkaar gemeen’

Wat hebben Brad Pitt, Barry Atsma en Daan Schuurmans met elkaar gemeen? Doe een gokje. Je raadt het niet, maar deze drie mannen zouden pérfect bij mij passen qua type.

Ik ben volgens relatiedeskundige Monica een Maan-Venus. En daar past het beste een man met het type Saturnus-Mars bij. Maar is dat ook het type wat ik in mijn hoofd hebt als de ‘ideale partner’. Nope...

Ik had de opdracht gekregen om een collage te maken met mannen die ik aantrekkelijk vind. Het mocht iedereen zijn, dus ik besloot een paar celebrities erbij te plakken. Hallo Michiel Huisman. Ook de Australische bachelor Matthew Johnson kreeg een plekje. Ik strooide ook nog een paar ex-dates op de collage, want he, ze waren qua persoonlijkheid drie keer niks, maar knap waren ze zeker wel.

Ik staarde naar het eindresultaat en dat was wel een eye-opener. De collage zag eruit alsof ik acht keer copy paste had ingedrukt. Alle mannen leken op elkaar. Mannen met een bos donker haar, goeie glimlach, mooie ogen, verzorgd. Het was vrij duidelijk dat ik een type heb. Maar het goede type voor mij, dat zijn ze zeker niet.

Volgens de relatiedeskundige val ik op mannen die Saturnus-Mercurius zijn. En die passen nét niet goed bij mij. Dit type mannen is namelijk ongrijpbaar, onbetrouwbaar en mysterieus. Ook laten ze zich niet graag binden én houden ze graag opties open.

Het leek wel alsof ze mijn ex-dates persoonlijk kende, want ze omschreef precies hoe deze mannen waren en waarom het dus niet tussen ons had gewerkt. Want ze hielden me aan het lijntje, lieten amper wat van zich horen na een paar dates en ze durfden ook niet zelf te zeggen dat ze niet verder met me wilden. Dat moest ík uit ze trekken.

Ik val dus op het verkeerde type en dat zou dé reden kunnen zijn dat ik de juiste persoon nog niet heb gevonden. Het beeld wat ik in mijn hoofd heb van de perfecte partner, is een beeld dat ik door de jaren heen heb gecreeërd. Je omgeving en opvoeding zijn hierop van invloed. Maar dit plaatje wat ik in mijn hoofd heb matcht niet met het type dat ik zelf ben. En daardoor gaat het elke keer mis.

Het type dat wél goed bij mij past? Dat is de Saturnus-Mars. Een Saturnus-Mars is een doelgericht type die houdt van een zorvuldig doordachte planning en graag actie onderneemt. Ook zijn het gepassioneerde, bedachtzame strijders. Klinkt goed, toch?

Een paar bekende Nederlanders die een Saturnus-Mars type zijn: Barry Atsma, Simon Keizer, Daan Schuurmans, Jim Bakkum, to name a few. Oh ja, en Brad Pitt. Zeg ik geen nee tegen hoor!

Het belangrijkste wat ik uit het gesprek met Monica heb meegenomen is dat je wat meer buiten je comfortzone moet gaan bij het kiezen van mannen. Kijk eens verder dan dat perfecte plaatje dat je in je hoofd hebt. En probeer ook eens te daten met mannen die (net) niet helemaal je type zijn en geef die ook een kans. Wie weet wat er dan kan gebeuren!

Merel (28) werkt voor Flair en doet verslag van haar vrijgezelle leven. Dat is soms allesbehalve ‘vrij gezellig’, want het aanbod van leuke, single mannen valt behoorlijk tegen. Volg Merel op Instagram via @merel.duit

Merel DuitDorian Jurne

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden