Valentijnsdag koppel  Beeld Getty Images
Valentijnsdag koppelBeeld Getty Images

Martin: ‘Morgen is het Valentijnsdag. Dus mannen, heb je nog niks? Pak je kans’

Aan de mannen die de memo hebben gemist. 14 februari is het Valentijnsdag. Dat klinkt ver weg, maar is het niet. Dus, heb je nog niks op de rit? Pak je kans, lees dit, en doe er je voordeel mee. Of niet, ook prima. Alles is goed.

Ik begon inderdaad tegen de mannen. Vrouwen vergeten dit niet. (Vrouwen vergeten namelijk nóóit iets, maar dat hoofdstuk behandelen we wel een andere keer. Nu even prioriteiten stellen, Valentijnsdag dus).

Onderstaand een aantal speltips om te voorkomen dat je niet twee dagen op de bank hoeft te slapen of erger; dat tijdens een ruzietje over het vuilnis buiten zetten in godbetert augustus of oktober jouw misser ineens als een onverwachte heupworp tegen je wordt gebruikt. Daar gaan we.

Als je partner zegt: “Nee hoor schat, ik hoef niks, ik vind het maar commercieel gedoe”, trap er niét, ik herhaal, niét in!! Mocht je voor lingerie gaan, weet dan welke maat. En als je die na jaren samenzijn nog niet weet, wat op zich al uitermate teleurstellend is, en dus op de bonnefooi maar wat gaat lopen aanklooien in de Hunkemöller, onthoud; kleiner is áltijd beter dan groter. Groter is dodelijk.

Trek vooral niet de ‘Bij ons is het elke dag Valentijnsdag!’-kaart. Dat is het immers niet. Bij lange na niet. Bij niemand niet dus ook bij jou niet. Trek je hem op eigen risico wel dan wordt je er ook een jaar lang aan herinnerd. Toi-toi-toi daarmee.

Géén waardebon. Dan kan je beter gelijk de scheidingspapieren uitprinten.

Géén tankstationbloemetje. Dan trek je bij de verdeling van de boedel hoe dan ook in ieder geval aan het kortste eind. Géén huishoudelijke apparaten. Moet ik dit nog uitleggen of wil je je kinderen straks überhaupt nog zien?

Chocolade kan, maar doe het dan goed. Anders scoor je er alleen maar loserpunten mee tijdens haar eerstvolgende vriendinnen uitje in maart. Al helemaal als het die schijnbaar niet uit te roeien ‘Dank je wel op z’n Frans’-meuk is, dan ben je sowieso de sjaak. Dat spul geef je eigenlijk alleen als je van haar af wilt.

Wees op tijd. Ga nou niet op maandag 13 februari om 17.30u nog even als een malloot de stad in. Dat werkt niet. Geloof me. En kom je net kijken? Is deze dag jouw eerste sprong in het diepe en ben je dapper genoeg om haar een kaart te sturen? Ga ervoor, maar schrijf dan in hemelsnaam haar naam wel goed. Echt, onderschat de impact hiervan niet. Fuk je dit up dan ben je de rest van je leven vervloekt.

Ergo, ga op avontuur mannen! Wees origineel, verras! (Lees; sla het rituelenwinkeltje een jaar over). Ik wens jullie veel sterkte en mocht het onverhoopt toch nog misgaan; Accepteer dan dat je gewoon even niet bestaat, je bent lucht. Niks meer, liever minder. ‘t Is wat het is, maar ga er vooral niét tegenin. Deze strijd win je namelijk nooit.

Succes,
Martin Waser

Martin WaserGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden