artikelbeeld Column Marleen Beeld Dorian Jurne
artikelbeeld Column MarleenBeeld Dorian Jurne

Marleen: 'Waarom wil niemand met me flirten als ik mijn dreumes bij me heb?’

Ik had echt niet verwacht dat ik na de geboorte van mijn zoon als een volleerd MILF door de straten zou wandelen, maar het onschuldig flirten is er als jonge moeder niet meer bij. Alsof er heel groot ‘bevat gebruikssporen’ op mijn voorhoofd staat geschreven wanneer ik met mijn zoon in een speeltuin, supermarkt of winkelstraat wandel. Mijn flirt game? Die lijkt game over.

Waarom wil niemand met me flirten als ik mijn dreumes bij me heb? Ik snap dat niet iedereen rammelende eierstokken of zwaaiende zaadleiders krijgt van het zien van een kind, maar als moeder blijk ik ineens iets afschrikwekkends te hebben. Een knipoog kan er zelfs niet eens vanaf als iemand van mijn leeftijd van het andere geslacht zijn pad kruist met het mijne.

Alsof ik niet meer besta, mijn verschijning een soort onzichtbaar schild om zich heen krijgt op het moment dat mijn zoon ‘mama’ roept en ik weer even mijn aandacht moet verleggen naar hem in plaats van het mannelijk schoon om me heen. Aan mijn zoon ligt het niet. Met zijn rode haren windt hij iedereen om zijn vinger en krijgt hij bij elke marktkraam een stukje vlees, banaan of zelfs een gratis tulp van de bloemenman. Mijn flirt-genen zijn dus overgedragen, maar bij mij zijn ze plots verdwenen. Het ligt denk ik aan mij.

Ik heb dan wel een kind, maar mijn zelfvertrouwen heeft honger. Honger naar een beetje bevestiging, dat ik nog goed in de markt ligt, er nog een beetje toe doe als vrouw. Dat ik nog gewild en begeerd wordt door een buitenstaander. Het gevoel er nog wel bij te horen. Flirten is heel gezond en goed voor je geest. Ik heb alleen de memo gemist dat wanneer je moeder wordt je ook over dit stukje van je leven even helemaal niks meer hebt te willen.

Het grappige is, dat wanneer mijn man rondloopt met onze baby in zijn arm, elke vrouw op straat nog net niet haar nek breekt. Ik snap het, beiden zijn ze erg knap en de combinatie van knap plus knap heeft natuurlijk een hoog ‘mijn mond valt open’-gehalte. Wederom, ik sta ergens in de schaduw te verdwijnen en moet gadeslaan wat er voor mijn neus telkens gebeurt.

Doe ik iets fouts? Ben ik mijn spark ergens verloren? Ik dacht dat ik hem weer had gevonden na die welbekende 9 maanden op en 9 maanden af en dat ik aardig weer mezelf was. Of is jezelf zijn niet genoeg om MILF-waardige flirts uit het dagelijks leven te halen?

Na weer eens zo’n rondje hopeloos flirtloos geslenter, sleep ik mezelf dan maar naar de enige plek waar mensen mijn flirtloos bestaan wel begrijpen: de speeltuin. Waar er tussen de krijsende koters tussen ouders onderling toch een soort van band ontstaat. Ik noem het maar: het zandbak flirten. Misschien ben ik hier wel beter in.

Marleen (31) is moeder van zoon Fynn en is eerlijk over het moederschap en dat doet ze #zonderfilter. Ze schrijft hoe het is om moeder te zijn zonder moeder te hebben en over alles waar moeders niet over durven praten. Volg Marleen via @vrouwvanstaal op Instagram.

RedactieDorian Jurne

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden