Kirsten: 'Wat is er lekkerder dan op het strand in een ligstoel van de zon genieten?' Beeld Bart
Kirsten: 'Wat is er lekkerder dan op het strand in een ligstoel van de zon genieten?'Beeld Bart

Kirsten: 'Wat is er lekkerder dan op het strand in een ligstoel van de zon genieten?'

Een van mijn favoriete plekken om te vertoeven is zonder enige twijfel het strand. Zowel in het buitenland als in Nederland vind ik het heerlijk om op een mooie dag de wekker te zetten, de auto vol te laden en richting de kust te trekken.

In Nederland zijn mijn favoriete plekken Wijk aan Zee, Hargen aan Zee, Groet en, niet geheel toevallig omdat mijn oom en tante er wonen, mag ik ook graag in Noordwijk komen. In het buitenland koester ik mooie herinneringen aan de stranden van Ibiza, van Kos en ook Koh Samui heeft prachtige plekken aan zee.

Zon, zee, strand en zand

Wat is er lekkerder dan in een ligstoel van de zon te genieten, om als het iets te heet wordt even af te koelen in het water, om daarna weer terug te keren in de relaxstand met een goed boek of een interessante podcast? Na zo’n stranddag voel ik me helemaal ontspannen en opgeladen.

Er kleeft voor mij alleen één nadeel aan dit alles, er is één keerzijde. Dan zou je denken: joh Kirs, als ergens maar één nadeel aan zit en er zo veel pluspunten zijn, zet je dan eens even gauw over dat minpuntje heen en geniet van alle voordelen. Ja, dat snap ik op zich wel, maar dit kleine nadeel is best... hoe zal ik het zeggen… ‘alom­tegenwoordig’.

Ik heb namelijk een bloedhekel aan ZAND! Aan alle eigenschappen ervan: het gevoel als het tussen je tenen zit, dat het altijd tussen je spullen terechtkomt en dat het, ongeacht hoelang je opdroogt, ook in je auto ligt en je weken nadat de zomer is afgelopen nog steeds zand tegenkomt in de naden van de autostoelen.

Toch is er één moment in het jaar dat ik wat minder moeite heb met deze fijne korrels, en dat is op Strandfestival Zand op het strand van Almere. Al sinds 2008 is dit een van mijn favoriete uitjes, waar ik sindsdien elk jaar met mijn vriendinnen naartoe ga.

Lees ook Kirsten: ‘We hebben talloze mooie herinneringen weten te maken op Ibiza’

Nee, als moeder van drie bezoek ik niet meer elk festival dat georganiseerd wordt. Misschien komt het ook doordat ik tijdens covid veel leuke evenementen en festivals aan me voorbij heb moeten laten gaan, maar dit jaar had ik er des te meer zin in om het festivalterrein onveilig te gaan maken.

Heerlijk, zo’n fijne dag, waarbij je onder het genot van een drankje naar de beste muziek van eigen bodem kunt luisteren. En ook dit jaar betrad, niet geheel toevallig, mijn man er het podium. Kortom: een superfijne dag. En joh, als ik dan thuiskom en er zit wat zand tussen m’n slippers: dat zien we dan maar voor één keer door de tenen.

Deze column van Kirsten komt uit Flair 34-2022. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

Beeld: Bart Honingh

Kirsten SchilderBart

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden