Kirsten: 'Toen ik de eerste keer samen met Nick backstage ging, was ik een beetje starstruck' Beeld Bart
Kirsten: 'Toen ik de eerste keer samen met Nick backstage ging, was ik een beetje starstruck'Beeld Bart

PREMIUM

Kirsten: 'Toen ik de eerste keer samen met Nick backstage ging, was ik een beetje starstruck'

Als de dag van gisteren kan ik het me nog herinneren. Het was in 2009 toen Nick me enthousiast belde: "We zijn uitgenodigd om mee te doen aan Vrienden van Amstel Live!" Het evenement was een begrip, en toen ik de eerste keer samen met Nick backstage naar binnen liep, was ik dan ook echt een beetje starstruck. Het was immers het festival waar de grootste artiesten van Nederland stonden geprogrammeerd.

Belevenis

Iets wat me vooral is bijgebleven, is de spectaculaire openingsact van 2 Unlimited. Dat waren dan ook de artiesten die de meeste indruk op me maakten, Anita Doth en Ray Slijngaard. Ik zag mezelf weer tijdens de school- of campingdisco uit m’n dak gaan op No limit. Ik heb hun muziek echt grijsgedraaid en had posters aan de muren van mijn slaapkamer hangen. 2 Unlimited is voor mij jeugdsentiment, maar wat veel mensen niet weten, is dat het qua verkoopcijfers de succesvolste band ooit is.

Normaal gesproken weet ik me goed in te houden en ben ik niet iemand die onmiddellijk op bekendheden afstormt om met hen op de foto te gaan, maar voor Ray en Anita moest een uitzondering worden gemaakt. Nick vroeg ik om de foto te maken, die ik nu helaas nergens meer kan vinden...

Toen ik zojuist even aan het googelen was, zag ik een persbericht over de editie in 2010: ‘Vanwege de goede verkoop heeft Amstel besloten zes concertavonden te houden in plaats van de geplande vier.’ Ongelofelijk, om te zien hoe het evenement is gegroeid, het festival lijkt elk jaar populairder te worden. Dit jaar waren er in januari veertien avonden uitverkocht, die helaas niet konden doorgaan vanwege oplopende coronabesmettingen.

Gelukkig is het gelukt om in de agenda’s van alle deelnemende artiesten eind april en begin mei twaalf dagen vrij te plannen voor Vrienden van Amstel Live. Ik hoop dat je ooit een keer in de gelegenheid bent (geweest) erheen te gaan, want het is echt een belevenis. Als op het ene podium een top-artiest zijn hit heeft afgerond, begint op het podium aan de andere kant van de zaal direct de volgende act.

Lees ook Kirsten: ‘Mijn kinderen loslaten is niet mijn sterkste eigenschap’

Je ziet unieke samenwerkingen voorbijkomen, zwevende podia, vuurwerk en andere special effects, het is een ongekend spektakel. Dit jaar zullen Chef’s Special, Thomas Acda, Paul de Munnik, Diggy Dex, Maan, Roel van Velzen, Davina Michelle, Di-rect, Kraantje Pappie, Rolf Sanchez, Snelle, Ronnie Flex, Miss Montreal, Suzan & Freek, Willeke Alberti, Flemming, Emma Heesters, Guus Meeuwis, Typhoon en Lucas & Steve optreden. En natuurlijk Nick & Simon. En dan is het voor mij te hopen dat ze ook nog een verrassingsact in petto hebben. Ray, Anita, lezen jullie mee?

Kirsten Schilder (38) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (9) en Jackie (5). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Beeld: Bart Honingh

Kirsten SchilderBart

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden