Kirsten Beeld Bart Honingh
KirstenBeeld Bart Honingh

Kirsten stopt bij Flair: ‘Het voelde fijn om een soort dagboek met jullie te delen’

Zou jij een column willen schrijven in Flair? Mijn eerste reactie – “Wow, wat leuk. En wat een eer!” – werd al snel opgevolgd door: “Uhm... maar kán ik dat eigenlijk wel?” Tot die dag was mijn laatste schrijfervaring immers een opstel op de middelbare school.

Toch besloot ik om mijn terughoudendheid opzij te schuiven, om moed, bravoure en mogelijke zelfoverschatting ruim baan te geven. Flair en ik zouden een proefperiode aangaan van drie maanden. Ik kreeg de volledige vrijheid over dat wat ik wilde schrijven. Alles wat ik in mijn leven meemaakte, mocht ik aan het papier en dus aan de Flair-lezers toevertrouwen. En fijn: het team van Flair kon mij helpen met het controleren van mijn column en het eventueel verbeteren van spelfouten.

De eerste keer dat mijn column werd gepubliceerd, was echt heel spannend. Iets wat ik zelf had gemaakt, was nu out in the open. In eerste instantie was er de twijfel: hoe interessant is wat ik in mijn dagelijks leven meemaak nou eigenlijk? Kan ik wel goed genoeg schrijven om elke week iets boeiends af te leveren? Zou iemand hier wel op zitten te wachten? Maar al snel zette ik de knop om, waarbij de positieve reacties mij ook absoluut aanmoedigden om door te gaan.

Al snel merkte ik dat mijn alledaagse beslommeringen voor veel mensen gelukkig herkenbaar zijn. De vele leuke reacties die ik ontving, gaven me de positieve energie om week in, week uit in de pen te klimmen.

De proefperiode van drie maanden werd uiteindelijk een samenwerking van tweeënhalf jaar. Een periode waarin ik ontzettend veel heb geleerd. Ik ben dankbaar dat ik de kans heb gekregen om dit avontuur aan te gaan.

Het voelde ook wel fijn om een soort dagboek met jullie te delen en voor mezelf is het natuurlijk ook leuk om terug te lezen. Nikki ging in de tussentijd van groep 5 naar groep 8, Julian van groep 4 naar groep 7 en Jackie ging van peuter naar kleuter.

Ik wil jullie ontzettend bedanken dat jullie elke week de moeite namen om mijn pennenvruchten te lezen. Dat jullie het de moeite waard vonden om een kijkje in mijn leven te nemen, als jonge vrouw op weg naar middelbare leeftijd, moeder van drie en natuurlijk als ‘vrouw van’.

Er is in die tijd een hoop gebeurd en veranderd. Zo heb ik een groot aantal columns tijdens de coronaperiode geschreven. Het was heerlijk om af en toe de frustraties die ik ervaarde tijdens het geven van thuisonderwijs op papier te zetten. Uit de reacties kon ik opmaken dat ik daarin niet de enige moeder was.

Inmiddels ziet de wereld er gelukkig alweer heel anders uit en is in het leven van Nick ook het een en ander veranderd. Het zou leuk zijn als we op een of andere manier met elkaar verbonden blijven. Het schrijven smaakt in elk geval naar meer. Ontzettend bedankt voor jullie tijd en lieve reacties en we zien elkaar hoe dan ook in de toekomst.

Over Kirsten

Kirsten Schilder (38) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (9) en Jackie (5). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Deze column van Kirsten komt uit Flair 44-2022. Meer columns van Kirsten vind je hier.

Bron Zet hier de bron van je artikel en link naar de juiste webpagina.

Kirsten SchilderBart Honingh

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden