Kirsten Schilder: 'Onze dochter ontwikkelt best een goede smaak, al zeg ik het zelf' Beeld
Kirsten Schilder: 'Onze dochter ontwikkelt best een goede smaak, al zeg ik het zelf'

Kirsten Schilder: 'Onze dochter ontwikkelt best een goede smaak, al zeg ik het zelf'

Onze oudste dochter Nikki heeft een Mamma Mia!-fase gehad. En daarmee bedoel ik niet dat ze mij de hele dag roept of om aandacht vraagt, integendeel. Ze vermaakte zich juist ruim anderhalf uur lang prima zonder mij.

Mamma Mia!

Gehuld in haar oversized onesie en onder een plaid op de bank keek ze heerlijk onderuitgezakt naar haar favoriete film, waarin Amanda Seyfried tot groot ongenoegen van haar moeder Meryl Streep vlak voor haar trouwdag op zoek gaat naar haar biologische vader. Ze zingt inmiddels alle ABBA-hits luidkeels mee en kijkt de hele film het liefst alleen.

Tijdens één liedje is ze echter op iets anders uit. “Mama, jouw lievelingsstukje komt bijna. Kom je bij me zitten?” Nog voordat Donna en haar dochter Sophie Slipping through my fingers zingen, terwijl Donna liefdevol haar dochters haar föhnt, zie ik op Nikki’s gezicht een glimlach verschijnen en gaat ze nog net niet klaarzitten voor die dikke knuffel van mij, waarna ik de rest van de film natuurlijk met haar uitkijk.

Deze scène blijft mij raken, ook al heb ik ’m inmiddels minstens twintig keer gezien. Alleen al de intro, waarin Meryl Streep naar haar dochter kijkt in de spiegel, ontroert mij. Ik vermoed omdat ik ’m helemaal uit z’n verband trek en de scène betrek op de moeder-dochterband die ik met onze oudste heb. Ons kleine meisje, dat inmiddels al elf jaar oud is, wordt zelf ook in snel tempo groot en ik heb hier geen grip op.

Lees ook Kirsten Schilder: ‘Mijn pogingen om het gebeuren iets minder aantrekkelijk te maken, faalden’

Ik was 22 toen ik Nick ontmoette, Nikki zit dus op de helft. Als ik terugblik op haar leven, en vooral wanneer ik haar babyboek erbij pak, word ik me ervan bewust hoe snel de tijd gaat. Op een van die foto’s staat Nikki samen met haar papa en Simon in Ahoy. Haar allereerste concert, ze was nog geen drie maanden oud. Voordat ik de moedermaffia over me heen krijg: nee, ze heeft de show niet gezien vanuit de zaal, daar is de muziek natuurlijk veel te hard.

Backstage stond een scherm waarop wij de eerste twee nummers hebben gezien, daarna was Nikki er klaar mee. Nog voor de pauze zat ze weer in haar maxi-cosi en reed ik op de A10 terug naar Volendam. Inmiddels is dat anders. Nikki telt de dagen dat Nick & Simon weer mogen optreden en met hun show Nick & Simon & Garfunkel in het theater staan af.

Ze zingt het repertoire van Simon & Garfunkel al redelijk goed mee, en heeft al verschillende dagen in Nicks agenda geblokt en een ‘neem-je-kind-en-haar-vriendin-mee-naar-je-werkdag’ ingepland. Dat ze daar vanwege de repetitietijd al veel eerder aanwezig is, vindt ze geen probleem. Simon & Garfunkel, ABBA, Nick & Simon: onze dochter ontwikkelt best een goede smaak, al zeg ik het zelf.

Kirsten Schilder (38) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (9) en Jackie (5). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Kirsten Schilder

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden