Kirsten Schilder: ''Laat me met rust’ staat op m’n voorhoofd geschreven' Beeld
Kirsten Schilder: ''Laat me met rust’ staat op m’n voorhoofd geschreven'

Kirsten Schilder: ''Laat me met rust’ staat op m’n voorhoofd geschreven'

Kirsten Schilder (38) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (9) en Jackie (4). In flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Het goede leven

Chronische eenzaamheid heeft hetzelfde effect op je gezondheid als het roken van vijftien sigaretten per dag. Dat heeft de wetenschap aangetoond. En volgens mij weet iedereen zelf ook wel dat het belangrijk is om tijd vrij te maken voor qualitytime met vrienden en familie.

Een aanrader op dit vlak is de TED Talk What makes a good life van Robert Waldinger. Deze psychiater en Harvard-professor heeft de leiding over een onderzoek dat al decennialang loopt en moet uitwijzen wat ons mensen het gelukkigst maakt. Spoiler alert: de kwaliteit van je sociale leven is essentieel voor je geluksgevoel.

Wij prijzen ons gelukkig met lieve vrienden en familie. Ons huis is een zoete inval, waar onze dierbaren zonder aankondiging altijd mogen langskomen. Het is fijn om even bij te praten, te horen hoe het met iedereen gaat en waar iedereen staat. Behalve op vakantie. Dan heb ik dus even totaal geen behoefte aan ‘gesocialize’.

Het liefst ben ik dan even helemaal afgezonderd van de buitenwereld en alleen met mijn gezin. Even de volle aandacht voor man en kinderen. En de spaarzame minuten die me gegund worden lekker achteroverleunend op m’n strandstoel: ik lees graag boeken of luister podcasts. Ik neem mezelf dan ook altijd voor om, zelfs al weten we dat er bekenden in de buurt zijn van ons vakantieadres, met niemand af te spreken en eigenlijk ook niemand aan te spreken. ‘Laat me met rust’ staat op m’n voorhoofd geschreven.

Jachtseizoen

Dit had ik me dus ook voorgenomen tijdens onze vakantie op Kos. Even niets hoeven, niets moeten, zon, zee, strand en tijd met elkaar. Ik zat met m’n e-reader op m’n opgetrokken knieën en Jackie pal voor me in het kinderzwembad, toen Nikki en Julian buiten adem kwamen aanrennen. “Mama, we gaan vanavond Jachtseizoen doen op het resort! Met een groep Nederlandse kinderen!” Ehm… oké, dat betekent dus dat ze her en der over het terrein, waar ook golfkarretjes rijden, zullen rennen. Waarbij, gezien de dynamiek van het spel, het onmogelijk zal zijn ze in de gaten te houden.

Lees ook Kirsten Schilder: ‘Mama! Ik weet wat ik wil worden! Wolkenmaker!’

Het zijn van die realitychecks die je met je neus op de feiten drukken: de tijd van de kinderen om zeven uur in bad doen en naar bed brengen ligt ver achter ons. Maar het heeft natuurlijk ook leuke kanten. Om een uur of tien kwamen Nikki en Julian bezweet, ‘rood bewangd’ en vol spectaculaire verhalen aan bij onze hotelkamer. Ze hadden de dag erna afgesproken met alle kinderen bij het grote zwembad. En een van de kinderen had bedacht dat je met drie gezinnen precies een mooi aantal had om een boottocht over de Egeïsche Zee te maken. De dag erna zaten Nick en ik dus heerlijk aan het zwembad te kletsen met de bijzonder aimabele ouders van de Jachtseizoen-vriendjes van Nikki en Julian. Wat een leuke mensen! En de boottocht, die werd meteen gepland. Een actief sociaal leven is belangrijk, mensen. Ook op vakantie!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Fotografie: Bart Honingh

Kirsten Schilder

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden