Kirsten Schilder: 'Het lijkt wel of ik het elke ochtend iets lastiger vind om uit bed te komen' Beeld
Kirsten Schilder: 'Het lijkt wel of ik het elke ochtend iets lastiger vind om uit bed te komen'

Kirsten Schilder: 'Het lijkt wel of ik het elke ochtend iets lastiger vind om uit bed te komen'

Valstrik

Elk gezin met één of meer dochters heeft er wel een in huis staan: een ‘haarelastiekjes-bak’. Die van ons staat ergens op een plank, dicht bij het speelgoed van de kinderen. En is een vergaarbak van haarelastiekjes en speldjes in allerlei kleuren. Het is echt superpraktisch om zo’n voorraad in huis te hebben, waarin ik slechts een greep hoef te doen op het moment dat ik Nikki of Jackie op een schooldag aan het voorbereiden ben.

Toch krijg ik het soms voor elkaar dat zelfs hiervoor geen tijd is. Zeker nu het kouder is en de dagen korter zijn, lijkt het wel of ik het elke ochtend iets lastiger vind om uit bed te komen. Ik heb mezelf afgeleerd de snooze-knop te gebruiken, want je weet: you snooze, you loose. Maar dan is het wel belangrijk dat als je je wekker hebt uitgezet, je ook meteen opstaat. Als je daarna in slaap valt, is er geen snooze-wekker die negen minuten aftelt en je alsnog wakker maakt. Dit gebeurde mij dus laatst. Om 7:07 ging de wekker, die ik keurig uitzette. Vervolgens presteerde ik het – ik weet niet hoe – weer in slaap te vallen. Om vervolgens om 8:05 wakker te schrikken. Een schamele vijfentwintig minuten later dienden onze kinderen in de klas te zitten.

Snel maakte ik Nikki wakker, zij heeft altijd de meeste moeite met opstaan, vervolgens rende ik naar Julian, die gelukkig al wakker in z’n bed lag, om als laatste Jackie te wekken. Nu moest ik zo efficiënt mogelijk zijn, douchen kwam later wel. Ik heb een ‘timesaver’ die ik in mijn chaotische bestaan vaker heb toegepast: ik gebruikte heel snel een schone string uit de la als haarelastiek. Ik rende naar beneden en zag dat Nick gelukkig het ontbijt al had voorbereid en zich afvroeg waar iedereen bleef. Pfew... dat scheelde!

Nieuwe haartrend

Door even wat druk te zetten, Jackies boterhammen in net wat kleinere stukjes te snijden en voor één keer ’s ochtends hagelslag als broodbeleg te gebruiken, maakte ik het wat aantrekkelijker voor ze om snel hun brood op te eten. Terwijl zij aten, legde ik de tandenborstels klaar en maakte Nick de rugtassen in orde. Wonder boven wonder lukte het om om 8:28 uur in gestrekte draf door weer en wind naar school te stiefelen. En terwijl ze het schoolgebouw in renden hoorde ik de laatste bel gaan. Zo... laten we hopen dat dit het meest hectische moment van de dag was!

Lees ook Kirsten: 'Gefascineerd aanschouw ik dit broer-zustafereel vanuit de keuken en ik moet bekennen dat het me raakt'

Bij thuiskomst echter, stond me nog een verrassing te wachten. “Kirs, wat zit er nou in jouw haar?” Ik besefte plotseling dat ik me over het schoolplein tussen vaders, moeders, meesters, juffen en kinderen had gemanoeuvreerd met jawel, een string in mijn haar. Ik weet nu hoe Tommie van Sesamstraat zich voelde, aangezien die altijd een onderbroek op zijn hoofd droeg. Hopelijk is niemand deze nieuwe trend, de G-strik, opgevallen.

Kirsten Schilder (38) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (9) en Jackie (4). In flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Fotografie: Bart Honingh

Kirsten Schilder

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden