Kirsten Schilder: 'Het enige lastige moment vond ik toen er ineens een camera op me werd gericht' Beeld Bart
Kirsten Schilder: 'Het enige lastige moment vond ik toen er ineens een camera op me werd gericht'Beeld Bart

Kirsten Schilder: 'Het enige lastige moment vond ik toen er ineens een camera op me werd gericht'

Als je iemand vraagt naar zijn of haar favoriete kerstnummer, krijg je vaak dezelfde titels te horen. De een kan geen weerstand bieden aan de schuurpapieren stem van Chris Rea, de ander vindt, ‘hoe cliché ook’, het altijd weer een heerlijk moment om Last Christmas voor het eerst op de radio te horen. Weer een ander probeert al decennialang tevergeefs de ad lib aan het eind van het intro van Mariah Careys All I want for Christmas is you te imiteren.

5 days of Christmas

Een kerstnummer dat je naar mijn mening veel te weinig hoort voorbijkomen, is 8 Days of Christmas van Destiny’s Child. Sowieso heb ik een zwak voor nineties R&B, in dit geval vroege ‘zero’s R&B’. De spaarzame keren dat ik het nummer in de decembermaand bijvoorbeeld op Sky Radio hoor, zie ik die clip voor me met een jonge Kelly, Michelle en Beyoncé, die shoppen met kerstmutsen op. Héérlijk!

Ik werd dan ook meteen getriggerd toen ik in mijn mailbox een geheimzinnige uitnodiging kreeg voor het Net5-programma 5 Days of Christmas. Eigenlijk hoefde ik de rest van de mail niet eens te lezen: dit moest mij wel op het lijf geschreven zijn. Voor de zekerheid las ik toch maar even door. 5 Days of Christmas is een programma gepresenteerd door Kim-Lian van der Meij, waar in elke aflevering de kerst van een bepaald persoon centraal staat. Mij viel de eer ten deel om mee te doen aan de aflevering rondom mijn vriendin Kim Kötter. Samen met drie vriendinnen mochten wij ‘onze’ Kim verrassen bij een lege woonboerderij, die was omgetoverd tot een waar kerstparadijs.

Lees ook Kirsten: 'Misschien dat het aan mij ligt, maar met ‘niet schreeuwen’ maak ik totaal geen indruk'

Kersttradities

In de tussentijd bereidde chef-kok Roberta Pagnier een kerstdiner waarbij wij mochten aanschuiven om het over onze kersttradities te hebben. Daar zaten we dan met z’n vijven, buiten rondom een vuurkorf met een glas glühwein. Zo simpel als het concept lijkt, zo leuk was het om te maken en is het, denk ik, ook om naar te kijken. Ik vond het zo bijzonder om weer even samen te zijn met dit groepje meiden dat ik al veel te lang niet meer had gezien.

Het enige lastige moment vond ik toen er ineens een camera op me werd gericht en Kim-Lian mij vroeg naar mijn kerstwens. Best lastig om op zo’n moment geen mierzoet, gezapig antwoord te geven, hoewel het wel belangrijker dan ooit is dat we nader tot elkaar komen in deze huidige tijd. Ik geloof ook dat ik zoiets zei, ik weet het niet eens meer, eerlijk gezegd.

Hopelijk heeft dat beetje camera-ervaring dat ik intussen bij Koffietijd heb mogen opdoen me gered op dat penibele moment. Ik wil graag van deze gelegenheid gebruikmaken om jullie te bedanken dat jullie, week in week uit, mijn columns hebben gelezen. En voor jullie lieve reacties erop. Heel fijne feestdagen gewenst en tot in het nieuwe jaar!

Kirsten Schilder (38) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (9) en Jackie (4). In flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Bart Honingh

Kirsten SchilderBart

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden