Kirsten Schilder: 'Een rol die ik stiekem nog steeds erg fijn vind om te vervullen, is die van dochter' Beeld Bart
Kirsten Schilder: 'Een rol die ik stiekem nog steeds erg fijn vind om te vervullen, is die van dochter'Beeld Bart

Kirsten Schilder: 'Een rol die ik stiekem nog steeds erg fijn vind om te vervullen, is die van dochter'

Zoals de titel al zegt, ben ik niet alleen de vrouw van. Misschien lijkt het nu of ik een pleidooi wil houden waardoor mensen mij ook als zelfstandig individu zullen zien omdat ik er heus ook toe doe zonder mijn bekende man.

Niet alleen de vrouw van

Dat is allesbehalve de bedoeling van deze column. Maar ik vond het wel een pakkende kop, sorry voor de clickbait. Zoals iedereen vervul ik meerdere rollen in mijn leven. Ik ben iemands vrouw, moeder, vriendin – geen zus, omdat ik enig kind ben.

En een van de dingen die het leven soms hectisch, maar ook juist leuk en afwisselend kan maken, is dat je moet schakelen tussen deze rollen. Het ene moment ben ik de moeder die haar dochter serieus moet toespreken, terwijl ik een paar minuten later met een vriendin bel en lach om de grootst mogelijke onzin.

Als ik ineens bedenk dat Nick bijna thuiskomt, gaat de ‘echtgenote-modus’ aan, waarna we al snel overgaan tot de rol van opvoedteam, om dezelfde avond, als we bijvoorbeeld samen uit eten gaan, man en vrouw te zijn. Een rol die ik stiekem nog steeds erg fijn vind om te vervullen, is die van dochter. Deze momenten zijn best schaars.

Mijn ouders komen vaak langs bij ons thuis om met hun kleinkinderen te spelen, maar dan zijn zij opa en omi en maak ik van het moment gebruik om nog even snel wat dingen van mijn to-dolijst af te vinken en koffie en thee voor ze in te schenken. Maar dit weekend was er eindelijk weer eens de mogelijkheid om me echt ‘dochter van’ te voelen.

Samen met mijn ouders was ik een aantal dagen op het prachtige Ibiza. Het was zo fijn om daar herinneringen met ze op te halen, om te praten over vroeger en weer even de dynamiek te ervaren zoals ik die ken uit mijn jeugd. Sommige dingen zullen nooit veranderen, maar hoe anders waren onze vakanties!

Lees ook Kirsten: ‘Je ziet leuke zomerschoenen online, iets in je vertelt dat je écht niet zonder deze slippertjes kunt’

Samen naar Zuid-Frankrijk

Samen in een auto zonder airco naar Zuid-Frankrijk, waar we op een simpele camping neerstreken, die ik als buitengewoon luxe ervaarde, om daar vervolgens zes weken te blijven. We haalden herinneringen op aan de avonden waarop ik in mijn eentje naar de kinderdisco mocht. Nooit eerder voelde ik me zo volwassen en stoer.

En de ochtenden dat ik een crêpe sucrée kreeg, of dat mijn vader en ik de stad in gingen om ontbijt te halen: croissantjes en een fles Yop Fraise. Hoe Frans wil je het hebben? Zo heerlijk, om even geen verantwoordelijkheden te hebben.

En het was zo mooi om te zien dat mijn vader meteen weer in zijn oude patroon verviel: hij stond erop dat hij elke ochtend het ontbijt voor ons verzorgde. Hoewel de tijd te snel gaat, kunnen we gelukkig af en toe nog een glimp van vroeger opvangen. Het verleden heeft ons gemaakt tot wie we zijn. En daar kan ik alleen maar dankbaar voor zijn.

Kirsten Schilder (38) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (9) en Jackie (5). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Bart Honingh

Kirsten SchilderBart

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden