Kirsten: 'Onze Julian heeft het naar eigen zeggen niet altijd makkelijk met een oudere én een jongere zus' Beeld Bart
Kirsten: 'Onze Julian heeft het naar eigen zeggen niet altijd makkelijk met een oudere én een jongere zus'Beeld Bart

Kirsten: 'Onze Julian heeft het naar eigen zeggen niet altijd makkelijk met een oudere én een jongere zus'

Volgens mij kunnen de meesten van jullie zich Project X nog wel herinneren. Een meisje van vijftien wilde een verjaardagsfeest organiseren en zette lief en gastvrij een openbare uitnodiging op Facebook. Als reactie hierop dachten duizenden jongeren grappig te zijn en gingen op de uitnodiging in. Het liep compleet uit de hand.

Ik weet niet of het ook voor jullie geldt, maar voor mij lijkt het alsof dit vier of vijf jaar geleden gebeurde. De werkelijkheid is echter – schrik niet – dat dit alweer tien jaar geleden is! Het was ook het jaar van het vreselijke skiongeluk van Prins Friso en het ongeluk met de Costa Concordia, het gekapseisde cruiseschip waarvan de kapitein voortijdig de boot ontvluchtte.

Julian is 10 jaar

Veel kleinschaliger: voor ons was 2012 het jaar van de geboorte van Julian. Nikki was anderhalf, destijds een vrolijke krullenbol met lekkere dikke rode wangetjes. Ze bracht ons zo veel geluk en plezier dat we een paar maanden na haar geboorte besloten voor een tweede kind te gaan.

Al na een aantal maanden leek dit te lukken, maar jammer genoeg was de baby die toen begon te groeien het levenslicht niet gegund en kreeg ik een miskraam. Een aantal maanden daarna lukte het gelukkig wederom om dit meest magische proces dat het leven kent in gang te zetten, en zo’n driekwart jaar daarna werd in huize Schilder een zoon geboren.

Inmiddels is Julian een stoere leerling van groep zeven, die altijd zijn zaakjes in orde heeft, goede cijfers haalt en ondanks het feit dat zijn vader allesbehalve een voetbaltalent is, het tot de selectie bij de Volendamse voetbaljeugd heeft weten te schoppen. Een jongen die het thuis naar eigen zeggen niet altijd makkelijk heeft met een oudere én een jongere zus, maar die gelukkig altijd veel vriendjes over de vloer heeft.

Meisjes vindt hij gelukkig nog altijd stom, hoewel ik hem soms wel stiekem zie kijken als we over straat lopen en er een leuk vrouwelijk leeftijdsgenootje voorbijkomt. Hij is fan van Pokémon, James Bond en vooral een groot voetbalfanaat. Niet Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, maar Kylian Mbappé is zijn favoriete speler.

Lees ook Kirsten: ‘Wat is er lekkerder dan op het strand in een ligstoel van de zon genieten?’

Eerste 10 levensjaren

Op deze dagen ga ik in gedachten even terug, en blader ik in mijn hoofd door zijn eerste tien levensjaren. Ik zie beelden voor me van een bezoek aan het ziekenhuis, toen ik wakker schrok van slaapapneu toen hij nog baby was, iets wat gelukkig onschuldig bleek te zijn. Ik zie een veel te sterke peuter, van wie ik echt hoopte dat als ie met leeftijdsgenootjes stoeide, hij ze geen pijn zou doen.

Er komen flashbacks voorbij van zijn eerste zwemles, van kickbokstrainingen waar hij met z’n pa naartoe ging en van toen hij z‘n teen had gebroken op de trampoline, en twee dagen later alweer salto’s aan het maken was.

Zijn leeftijd zal nooit meer uit één cijfer bestaan, die tijd is geweest. Maar er komen ook prachtige tijden aan: vanavond mogen Nick en ik voor het eerst een tiener naar de voetbaltraining brengen.

Kirsten Schilder (38) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (9) en Jackie (5). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven. Deze column van Kirsten komt uit Flair 35-2022. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

Beeld: Bart Honingh

Kirsten SchilderBart

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden