Kirsten: 'Met ijsjes, een opblaasbadje in de tuin en veel zonnebrandcrème maken we er gewoon het beste van' Beeld Bart
Kirsten: 'Met ijsjes, een opblaasbadje in de tuin en veel zonnebrandcrème maken we er gewoon het beste van'Beeld Bart

Kirsten: 'Met ijsjes, een opblaasbadje in de tuin en veel zonnebrandcrème maken we er gewoon het beste van'

“Het is drukkend, hè?” “Het is nu wel erg benauwd!” Stel je voor dat je weergod was, zittend op een wolk boven Nederland. Dan had je wel echt een k-beroep. Wat nog erger zou zijn, is als je weergod van Nederland was én actief op social media. Het hele jaar zouden haters je bestoken met de verschrikkelijkste verwensingen.

Klagen over het weer

In de winter zou de strekking van de berichten een beetje als volgt zijn: ‘Dit kan toch niet! Wat een guur weer. Als we nou van die winters zoals vroeger hadden, met ijs op de sloten en een zonnetje aan de hemel, zouden we er nog iets aan hebben, maar dit deprimerende weer, ongelofelijk dat je zulke winters organiseert!’

In de lente zou dat veranderen in: ‘Nou nou, het is weer lente, hoor. Dacht ik vanavond lekker in een vest naar buiten te kunnen, kom ik bevroren en natgeregend thuis! Volgens mij is er nog nooit zo veel regen gevallen, we hebben tot nu toe nog maar twee dagen van achttien graden gehad en daar moeten we het dan maar mee doen? Je wordt bedankt!’

En dan uiteindelijk, op het moment dat je positie van de aarde ten opzichte van de zon dermate goed is dat je denkt eindelijk iets te kunnen betekenen voor de ‘weerkritische’ bevolking van ons kikkerlandje, doe je het weer niet goed. Want het meeste geklaag over het weer hoor je tijdens een hittegolf. ‘Tjonge jonge, die kinderen krijg ik niet in slaap hoor, met deze hitte. Dit is toch niet meer normaal! Ik smelt. Ik kan echt niet werken met dit weer. Zul je zien dat we morgen onweer krijgen. Dat is namelijk altijd zo als het een keer warm is in Nederland!’

Lees ook Kirsten: ‘Nick is er een meester in om mij een cadeau te geven waar ik blij van word’

Kom maar door met de hitte

"Ik moet bekennen: tot voor kort maakte ik me hier ook weleens schuldig aan. Ik kan de winter best waarderen en ben minder geschikt voor te warm weer, maar ik heb besloten iets begripvoller te zijn voor die denkbeeldige (waarschijnlijk best knappe en gespierde) Thor-achtige verschijning boven in het luchtruim. Kom maar door met die hitte! Met extra ijsjes, een opblaasbadje in de tuin en veel zonnebrandcrème en uv-shirtjes maken we er gewoon het beste van.

Wat ik mezelf vooral heb voorgenomen, is het maken van veel foto’s. Op foto’s zie je namelijk niet hoe snikheet het was, maar vooral de leuke, kleurrijke, zomerse taferelen, waar je op een gure herfstdag nog van kunt nagenieten. Zo kun je die zonnige dagen meer waarderen, terwijl je tegelijk ook dankbaar bent voor de herfst. Hoewel ik daar nog een weg in moet vinden. Misschien moet ik wel meer oog hebben voor de mooie rood-geelschakeringen van de bomen en de vallende blaadjes.

Wie weet lukt het me wel. De enige uitzondering, iets waar ik denk dat ik nooit aan zal wennen, is dat die dagen weerkorter gaan worden. Misschien dat ik daar toch nog een klacht over indien.

Kirsten Schilder (38) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (9) en Jackie (5). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Bart Honingh

Kirsten SchilderBart

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden