Kirsten: 'Ik ontdekte dat ik een belangrijk jubileum compleet over het hoofd heb gezien' Beeld Bart
Kirsten: 'Ik ontdekte dat ik een belangrijk jubileum compleet over het hoofd heb gezien'Beeld Bart

Kirsten: 'Ik ontdekte dat ik een belangrijk jubileum compleet over het hoofd heb gezien'

Waarom hechten we toch zo veel waarde aan bepaalde getallen als het gaat om jubilea? We vieren bijvoorbeeld een 12,5-jarig huwelijk, terwijl: als je veertien jaar getrouwd bent, heb je maar liefst twee keer de seven year itch overleefd! Dat is toch veel indrukwekkender?

Jubileum

Misschien ben ik een beetje voor eigen parochie aan het preken nu, aangezien ik ontdekte dat ik zelf een belangrijk – en in elk geval voor mezelf noemenswaardig – jubileum compleet over het hoofd heb gezien.

Hoe vaak heb ik Nick niet overhoord, een dag of drie voor onze trouwdag? “Nog drie dagen hè liefste, en dan…?” Waarna ik hem maar liefst drie seconden gaf om met het juiste antwoord te komen. En o wee als ie het een keer vergat. “Moest jij niet iets doen vandaag? Ben je niet iets vergeten?”

Nu moet ik zeggen dat dit in de zes jaar die wij getrouwd zijn wellicht een enkele keer is voorgekomen. Vrijwel elk jaar op 26 juni werd ik verrast met bloemen, een cadeau of etentje, dus wat dat betreft mag ik echt niet klagen. Maar na afgelopen week is het toch tijd om de hand in eigen boezem te steken.

Openbaar dagboek

Aangezien ik er inmiddels toch een mooie, respectabele termijn op heb zitten als columnist van dit geweldige tijdschrift, leek het me een goed moment om mijn columns eens netjes te ordenen. Ik koos ervoor dit analoog te doen. Het was best even geleden dat ik een multomap had gekocht. Zo lang zelfs, dat het me verbaasde dat dit nostalgische item nog altijd volop wordt verkocht in de winkels. Ik koos voor een map met daarin honderd hoesjes. Daar moest ik het toch wel ruimschoots mee redden. Thuis aangekomen, begon ik met frisse moed orde in de chaos te scheppen.

Het leuke aan het schrijven van een column als deze, is dat je eigenlijk een soort openbaar dagboek bijhoudt. De leukste herinneringen kwamen naar boven en van sommige dingen verbaasde het me achteraf dat ik ze zo zonder nadenken met de buitenwereld durfde te delen. Kennelijk hebben we toch een vertrouwensband weten op te bouwen de afgelopen tijd.

Lees ook Kirsten: ‘Mama, als jullie nog een keer gaan trouwen, mag ik dan ook op de foto?’

De tijd vliegt

Ik maakte best snel vorderingen qua column-indeel-werkzaamheden, ondanks dat ik Jackie meerdere keren moest teleurstellen dat ze niet mee mocht ‘knutselen’. Maar wat schetste mijn verbazing? Ik had aan honderd hoesjes niet voldoende! Er bleven vier columns over die niet meer in mijn kersverse archief pasten. De tijd vliegt dus écht als je het naar je zin hebt; ik ben alweer twee jaar columnist!

Vier weken geleden verscheen mijn honderdste column en bij dat mooie moment heb ik totaal niet stilgestaan. Maar goed, bij dezen deel ik met terugwerkende kracht een foto van een taartje ter ere van mijn honderdste. Ik hoop dat jullie het met me eens zijn dat het halen van de 104 weken-mijlpaal, mijn tweejarig jubileum, net zo bijzonder is.

null Beeld

Kirsten Schilder (38) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (9) en Jackie (5). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Bart Honingh

Kirsten SchilderBart

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden