Kirsten: 'Ik merk dat ik mezelf de laatste dagen steeds meer aan het verliezen ben in deze video’s' Beeld
Kirsten: 'Ik merk dat ik mezelf de laatste dagen steeds meer aan het verliezen ben in deze video’s'

Kirsten: 'Ik merk dat ik mezelf de laatste dagen steeds meer aan het verliezen ben in deze video’s'

Vorige week vertelde ik over de problematiek die wij momenteel ervaren als het gaat om de hoeveelheid tijd die onze kinderen doorbrengen op hun iPads, telefoons en Playstations. Een recentelijk zowel pijnlijk als leerzaam moment was toen Julian zelf aangaf dat hij hieraan wel minder tijd zou willen verspillen, maar dat hij niet zo goed wist wat hij dan moest doen. Dus ging ik fanatiek op zoek naar oplossingen.

De poging een goed regenpak aan te schaffen waarmee hij ondanks de regen toch naar buiten zou gaan om te voetballen, was tevergeefs. Dit zou echt een groepsinitiatief moeten zijn, want zijn vriendjes zijn met geen mogelijkheid de deur uit te krijgen om te gaan voetballen in de regen. Deze poging kon ik dus als mislukt beschouwen.

Telefoon-loos

Even leek ik vooruitgang te boeken toen ik hem wat Donald Duck-pockets voorschotelde. Die leek hij echt wel leuk te vinden, maar om zich in het weekend langer dan een uur te focussen op de o zo bekende eend die alleen een broek draagt als hij gaat zwemmen, was toch iets te veel gevraagd. Ook de kinderboeken die ik op mijn e-reader had gedownload, verschaften afleiding die uiteindelijk van korte duur was.

Nick hoopt stiekem dat ze eindelijk een keer uit zichzelf een muziekinstrument zullen oppakken. Hij wil ze niet pushen, maar alleen faciliteren en stimuleren, zegt hij. Maar ondanks het feit dat er bij ons thuis een piano, drumstel, meerdere gitaren en een basgitaar voorhanden zijn, heeft geen van onze drie kinderen nog zo veel interesse getoond dat er lessen ingepland kunnen worden.

Taart bakken

Ik merkte dat ik zelf veel op mijn telefoon zat om op te zoeken wat je je kinderen anno 2022 kunt bieden om zichzelf te vermaken. “Ma, je zit zelf ook veel op je telefoon, hè!” “Ja, om op te zoeken hoe ik jullie vaker van jullie telefoons af kan krijgen!”

Ineens had ik een leuk idee: “Jongens, laten we een taart gaan bakken.” Dat voorstel werd met enthousiasme ontvangen. Maar het punt was: ik kon vervolgens voor mijn gevoel niet anders dan het internet afstruinen op zoek naar een leuk recept. Daarna googelde ik nog even wat leuke kleurplaten en bekeek ik knutsel-tutorials op YouTube. Iets waar ik best verslavingsgevoelig voor blijk, zijn 5-minutes-crafts; korte YouTube- en TikTok-video’s met lifehacks. Hoe je van een T-shirt dat je niet meer draagt een naveltruitje maakt bijvoorbeeld. Of hoe je met een stofzuiger en een plastic zakje iets gemakkelijk kunt vacumeren.

Lees ook Hester: ‘Hazes de docu; dat wordt een never-ending story’

Schermtijd

Ik merk dat ik mezelf de laatste dagen steeds meer aan het verliezen ben in deze video’s. En ook nu zit ik toch al best lang op de laptop deze column te typen en foto’s van ons tripje naar Londen te selecteren, terwijl mijn kinderen aan tafel de Big Ben van lego aan het maken zijn. Ik zal even aan Nick vragen of hij mijn schermtijd ook wil beperken.

Kirsten Schilder (38) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (9) en Jackie (5). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Deze column van Kirsten komt uit Flair 42-2022. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

Fotografie: Dorian Jurne

Kirsten Schilder

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden