Kirsten: 'Ik heb besloten nog maar even te genieten van deze mooie momenten' Beeld Bart
Kirsten: 'Ik heb besloten nog maar even te genieten van deze mooie momenten'Beeld Bart

PREMIUM

Kirsten: 'Ik heb besloten nog maar even te genieten van deze mooie momenten'

Ik hou gewoon niet van gedoe. Zoals de gastenlijst van verjaardagsfeestjes van onze kinderen en de kinderen in hun klas: een van de dingen waarvan ik vaak denk dat die onnodig scheve gezichten en onmin oplevert.

Gedoe

Uiteraard begrijp ik dat het niet haalbaar is als je altijd de hele klas uitnodigt, maar jeetje, wat levert dat vaak onbegrip en rumoer op, zeg. “Ik nodigde haar wel uit en nou nodigt ze mij gewoon niet uit!” “Ja... nou mag hij ook niet op mijn feestje komen hè, want bij hem mag ik ook niet komen! En al onze andere vriendjes wel!”

Zou hier nou geen universeel en praktisch uitvoerbaar systeem voor te bedenken zijn? Al moet ik bekennen dat in de ‘volwassen wereld’ deze problematiek zo nu en dan ook voorkomt, denk maar aan de gastenlijsten van bruiloften en recepties. En eerlijk is eerlijk: soms is het ook ingewikkeld.

Toch lijkt het erop dat op de basisschool van onze kinderen een oplossing is gevonden. Laatst vierde Nikki haar partijtje samen met vier klasgenootjes. Daarvoor nodigden ze álle meisjes uit, want er is genoeg overlap om elk vrouwelijk klasgenootje een vriendinnetje te kunnen noemen. Voor de ‘jarigen’ wordt voor twee euro vijftig per genodigde cadeautjes gekocht, zodat het feestje voor iedereen betaalbaar is. En bij de jongens gebeurt precies hetzelfde.

Ik ben best trots op dit gelijkwaardige en democratische systeem. Er is nooit onvrede en het organiseren van zo’n productioneel best uitdagend partijtje is ook een stuk gemakkelijker als je het met een dreamteam van moeders mag doen.

Lees ook Kirsten: ‘Met ijsjes, een opblaasbadje in de tuin en veel zonnebrandcrème maken we er gewoon het beste van’

Verjaardagsfeestje

Dit jaar zag Nikki’s feestje er ongeveer als volgt uit: eerst werd er geluncht bij boerderij De Simone Hoeve, daarna mochten de dames hun eigen high tea maken. Een van de moeders heeft in haar netwerk een professioneel taartenbakster: Monique Smit (nee, niet dé) van Kids Kitchen, die de meiden vakkundig instrueerde hoe ze dit het beste konden doen. Tot slot werd er een groepsfoto gemaakt door een fotograaf en was iedereen blij, voldaan en ook een beetje moe.

Misschien is dit ook een leuk systeem om alle wrijving en irritatie met betrekking tot de uitnodigingen van bruiloften te voorkomen. Zoek gewoon nog drie bruiden die wat overlap hebben in familie- of vriendenkring en trouw tegelijkertijd, zodat je werkelijk íedereen kunt uitnodigen! Ha, nee hoor. Ik denk dat ik deze constructie voorlopig alleen aanraad met betrekking tot kinderfeestjes.

Ik heb besloten nog maar even te genieten van deze mooie momenten en de harmonie waarin alles nu verloopt. Ik spreek geregeld ouders van pubers en dan schijnen dit soort dingen nog stroever te verlopen. Voorlopig maak ik mezelf wijs dat Nikki op haar zeventiende heus nog wel taarten bakt op haar verjaardagsfeestje, extra limonade mag drinken en chips mag eten om vervolgens een uur na kinderbedtijd te gaan slapen. Dat zal vast wel lukken, toch?

Kirsten Schilder (38) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (9) en Jackie (5). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Beeld: Bart Honingh

Kirsten SchilderBart

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden