Kirsten: 'Het blijft toch een beetje dubbel, een eerste vakantie weg zonder man' Beeld
Kirsten: 'Het blijft toch een beetje dubbel, een eerste vakantie weg zonder man'

Kirsten: 'Het blijft toch een beetje dubbel, een eerste vakantie weg zonder man'

Voor elke vakantie die aanbreekt, maak ik op de computer een aftelkalender voor onze kinderen. Ik schrijf wel ‘kinderen’, maar inmiddels is het alleen Jackie die elke ochtend huppelend naar de keuken loopt om een sticker te plakken op ‘haar’ kalender. Ze was letterlijk aan het aftellen tot onze vakantie aanbrak, in het laatste vakje heeft ze er zelfs een ijsje bij getekend.

Ikzelf ervaar de voorbereidingen op deze vakantie iets anders. Het blijft toch een beetje dubbel, de eerste vakantie weg zonder man. Niet geheel toevallig zitten mijn ouders in een huisje vlak bij het hotel waar de kinderen en ik verblijven. Ik had ze nog niet verteld dat Nick vanwege zijn optredens niet met ons mee kon, of zij hadden al een verblijf binnen een straal van twee kilometer geboekt. Mijn vriendin boekte als verrassing hetzelfde hotel voor haar gezin. Dat verzachtte de pijn een beetje.

Valreepvoorvalletje

Toch gebeurt er op het laatste moment altijd iets waardoor ik tijd tekortkom en zenuwachtig word op het moment dat de taxi voor de deur staat te toeteren. Zo hadden we nu ook zo’n ‘valreepvoorvalletje’; Jackie kreeg veertig graden koorts, twee dagen voor vertrek. Iets waar ik het Spaans benauwd van kreeg.

Ze testte negatief en had geen andere klachten, maar desondanks lag mijn focus de laatste dagen voor vertrek dus helemaal niet bij het feit dat Nick niet zou meegaan, maar bij Jackies temperatuur. Voor mij was het niet duidelijk of ze wel of niet mocht vliegen met koorts. Dus snel even contact gezocht met onze huisarts, die zei: "Houd er rekening mee dat kinderen heel snel weer kunnen opknappen, Jackie kan morgen zomaar weer de oude zijn, waardoor jullie probleemloos het vliegtuig in kunnen stappen."

Lees ook Kirsten: ‘Alles komt tegelijk en Nick is bijna geen dag meer thuis’

Probleemloze vlucht

En inderdaad, zoals de huisarts al voorspeld had en zoals wel vaker met kinderen het geval is, knapte Jackie de avond voor vertrek op. In die paar uur daarna heb ik heel snel al onze koffers ingepakt en ben ik met onze drie kinderen probleemloos het vliegtuig in gestapt. Intussen zijn we op Ibiza aangekomen en typ ik deze column liggend op mijn strandbed. Op een tafeltje naast me staan een alcoholvrije cocktail en een bord met gesneden verse watermeloen.

Mijn ouders appen me net met de vraag of we vanavond samen gaan eten en in de verte zie ik de drie kinderen van mijn vriendin aan komen lopen. De temperatuur is zeer aangenaam en een licht briesje zorgt ervoor dat we het net niet te warm krijgen. Jackie staat vier meter van me af in haar bikini, te genieten van een zelfgemaakt zand-met-water-ijsje waarmee ze naar me toe komt lopen. "Poost, op de liefde!" zegt ze. Nog voordat ze richting haar vriendinnetje rent, tik ik met mijn glas haar ijsje aan. "Proost, op de liefde, Jackie!" Volgens mij was ze gewoon aan vakantie toe.

Kirsten Schilder (38) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (9) en Jackie (5). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Kirsten Schilder

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden