Kirsten en Nick gingen een weekend weg zónder kids: 'Daar lag ik dan, alleen te draaien in bed' Beeld nbsp
Kirsten en Nick gingen een weekend weg zónder kids: 'Daar lag ik dan, alleen te draaien in bed'Beeld nbsp

Kirsten en Nick gingen een weekend weg zónder kids: 'Daar lag ik dan, alleen te draaien in bed'

Kirsten Schilder (36) is de vrouw van zanger Nick (36). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (9), Julian (7) en Jackie (3). In flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Qualitytime

"Nick en ik gingen, samen met een bevriend stel, drie dagen eropuit. Even een paar dagen zonder kinderen. De afgelopen tien jaar hebben we dit nagenoeg nooit gedaan: even een break van het gezinsleven. Wat quality time in een andere omgeving, waar je kunt opladen. En vooral: even bijslapen. Ongestoord en minstens acht uur achter elkaar slapen. Vooral dit laatste is iets waar volgens mij elke moeder zo nu en dan wel aan toe is. Ik dus ook."

"Na dagen van voorbereiding, het regelen van oppas voor de kleine Schildertjes en het pakken van onze tas, wat gek genoeg een stuk sneller gaat dan het vullen van vier koffers, was het zo ver. Papa en mama waren ready to go! De autorit ernaartoe was al heerlijk. Geen veel te hoge kinderstemmetjes, maar John Mayer en Simon & Garfunkel die zonder onderbreking door de auto schalden. Mijn telefoon had ik natuurlijk wel in de aanslag, waardoor ik alle berichten van thuis direct mee zou krijgen. De weg ernaartoe was indrukwekkend. Het weer was mooi en het plaatsje Sint Gerlach in Limburg deed me denken aan een pittoresk dorpje in de Bourgogne."

Bijslapen

"Ons hotel lag in een prachtige omgeving, waar wielrenners graag verblijven als ze de route van de Amstel Gold Race willen fietsen. Laat dit nou net hetgeen zijn wat Nick de dag erna op de planning had staan. De eerste avond kon ik het zonder probleem wat later maken, ondanks Nicks vroege vertrektijd. Ik kon tenslotte zo lang blijven liggen als ik maar wilde. En de rest van de dag zouden mijn vriendin en ik de hele dag aan het zwembad kunnen luieren. Nicks fietstour van 150 kilometer zou zo'n zes uur duren en vanwege de voorspelde 35 graden was een vroeg vertrek essentieel. De wekker ging dus vroeg en we waren om zes uur wakker. Wat totaal geen probleem was. Nick vertrok niet lang daarna."

"Daar lag ik dan, alleen in volledige stilte te draaien in het bed waarin ik alle ruimte had. Als ik nu niet in slaap zou vallen, zou dat wel heel zonde zijn, zo klonk het in mijn hoofd. Dan zou ik mijn enige kans om uit te slapen dit jaar verspillen. Dus ik moest nog even meer ontspannen. Dan zou ik heus wel weer in slaap vallen. Kirsten, kom op! Ik probeerde diep, vanuit mijn buik, adem te halen en alle spanning in mijn lichaam los te laten. Al malend kwam ik tot de conclusie dat het misschien toch wel beter was geweest om gelijktijdig met Nick op te staan. Dan had ik al kunnen douchen, sporten, wandelen door het mooie Valkenburg en zou ik inmiddels al aan het ontbijt zitten... Nee! Echt, ik zou zo toch wel in slaap vallen, hield ik mezelf voor."

Lees meer Kirsten Schilder: ‘Ik wilde haar op mijn manier kennis laten maken met de gruwelijkheden van de oorlog’

Heerlijke dagen

"Uiteindelijk gaf ik de strijd op en zat ik rond half acht aan de ontbijttafel. Er volgde gelukkig wel een fijne, zonovergoten dag. Met de broodnodige tijd voor mezelf. De wandeling naar Valkenburg hebben mijn vriendin Chantal en ik volbracht, terwijl onze mannen zich door het glooiende Limburgse landschap in het zweet werkten. En ’s avonds wachtte ons een ‘Nedergondisch’ diner."

"Na een paar heerlijke dagen naderde het einde van het weekend en stonden we op het punt de terugweg in te zetten. Gelukkig duurde de rit zo’n tweeënhalf uur en reed Nick. Zo kon ik tenminste nog even heerlijk bijslapen. Dat zou heus wel lukken, toch?"

Deze column van Kirsten komt uit Flair 32. Deze editie ligt vanaf 5 augustus in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Beeld: Bart Honingh

Kirsten Schildernbsp

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden