Kirsten: 'De volwassenen bij ons thuis sporten gemiddeld 2,5 keer per week – Nick 5 keer en ik 0 keer' Beeld
Kirsten: 'De volwassenen bij ons thuis sporten gemiddeld 2,5 keer per week – Nick 5 keer en ik 0 keer'

Kirsten: 'De volwassenen bij ons thuis sporten gemiddeld 2,5 keer per week – Nick 5 keer en ik 0 keer'

Als je een trouwe lezer van mijn columns bent, weet je dat binnen ons gezin gemiddeld ontzettend gezond wordt geleefd en veel wordt gesport. Om een voorbeeld te geven: de volwassenen bij ons thuis sporten gemiddeld tweeënhalf keer per week – Nick traint vijf keer en ik train nul keer.

Tien minuten

Maar onlangs heb ik iets ontdekt wat goed is vol te houden en waarmee ik ook wat extra qualitytime met mijn drukbezette man heb. Deze tip deel ik graag met jullie, want geloof me: als ík een goede eigenschap in mijn leven weet te integreren, kan écht iedereen het.

Misschien hebben jullie meegekregen dat Nick drie maanden lang aan een soort reset bezig is geweest. Het is heel verleidelijk om grappen over een midlifecrisis te maken, maar dat zou flauw zijn dus doe ik dat niet.

Maar Nick liet vallen dat hij van zijn trainer had gehoord dat een wandeling van tien minuten na een maaltijd perfect is om de suikerspiegel te laten stabiliseren. Hier is recentelijk uitgebreid en diepgaand onderzoek naar gedaan bij gewichtheffers, die daarmee prachtige resultaten boekten.

Hoe stabieler je suikerspiegel, hoe makkelijker het is om evenwicht te bewaren tussen gezond eten en calorie-inname, hoe minder kans op vreetbuien je hebt en het heeft positieve effecten wat betreft vetopslag.

Dat zeggen de experts althans. (Doe vooral zelf wat onderzoek ter verificatie, want als íémand de ballen verstand heeft van dit soort dingen, ben ik het wel!) Die tien minuten klonken me als muziek in de oren. Ik moest de kinderen toch wel tien minuten alleen kunnen laten om een blokje om te doen? Min of meer in onze straat een paar honderd meter heen en weer lopen, dat moest toch wel lukken? We namen de proef op de som.

Lees ook Kirsten Schilder: ‘Seksueel grensoverschrijdend gedrag: wat een ongelofelijk complex onderwerp’

Voor die tien minuten vonden we het geoorloofd om de magische ‘we geven ze een iPad, dan maken ze in elk geval even geen ruzie’-truc te gebruiken, om te voorkomen dat ze elkaar nét op dat tien minuten durende onbewaakte moment in de haren zouden vliegen. Daarna trokken we de stoute schoenen en een warme jas aan en vertrokken we.

Inmiddels zijn we een aantal weken verder en mensen, ik denk echt dat ik voor het eerst in mijn leven een bepaalde vorm van… nou ja, sport durf ik het niet te noemen maar het is technisch gesproken wel beweging... structureel weet te beoefenen!

Minstens vier keer per week lukt het ons om een positief effect op de spijsvertering te genereren door het afruimen van de tafel simpelweg tien minuten uit te stellen en even een blokje om te gaan.

En het allermooiste... vanmorgen stond ik op de weegschaal en bleek ik precies drie ons te zijn aangekomen! Maar goed, het is ook leuk om te doen, zo moet je dan maar denken. Misschien schroef ik het vanaf vanavond wel op naar twaalf minuten! Groetjes, Sporty Spice.

Kirsten Schilder (38) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (9) en Jackie (4). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Kirsten Schilder

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden