Kirsten: 'Alles over de breuk' Beeld Bart
Kirsten: 'Alles over de breuk'Beeld Bart

PREMIUM

Kirsten: 'Alles over de breuk'

Tuurlijk schrokken we enorm toen het gebeurde en toen het bericht ons ter ore kwam. Al jaren ging alles z’n gangetje en uiteraard veroorzaakte het om ons heen een schokgolf toen dit scenario zich voltrok. Van sommige dingen in het leven denk je dat ze altijd zo zullen blijven, dat ze altijd op dezelfde manier zullen doorgaan. Ik wil ook meteen van de gelegenheid gebruikmaken om iedereen te bedanken die persoonlijke interesse toonde, ons een hart onder de riem stak en steeds informeerde hoe het ging.

Je bent zo machteloos en dat maakt het zo moeilijk. Je doet er toch altijd alles aan om ervoor te zorgen dat het goed gaat met iedereen, maar sommige dingen gebeuren nou eenmaal. Dat hoort ook bij het leven. Er zal best wat tijd overheen gaan voordat alle wonden volledig zijn geheeld, maar ik moet zeggen dat het best goed gaat.

Een afgrijselijke gebeurtenis

Ik heb het natuurlijk over de driedubbele beenbreuk die mijn allerliefste schoonmoeder zes weken geleden heeft opgelopen. Inmiddels loopt ze op krukken en ze kan zelfs al een paar stappen zonder zetten. Maar het was echt een vreselijke gebeurtenis. Allereerst: ik heb de allerliefste schoonmoeder van de wereld. Alleen m’n eigen moeder is misschien nog íétsje liever, maar al heel snel op de tweede plaats komt toch ‘Nick z’n ma’. Daar heb ik het maar mooi mee getroffen.

Het hart op de goede plek, een hart waar ze vooral geen moordkuil van maakt, iemand die dag en nacht voor ons heeft klaargestaan en dat nog steeds doet, en iemand met een unieke, oorverdovend harde, bulderende lach. Een lach die een hele kamer kan vullen met plezier.

Deze allerliefste oma van haar kleinkinderen daalde een aantal weken geleden op de overloop een trapje van slechts twee treden af, verstapte zich op een buitengewoon pijnlijke manier en moest meteen naar het ziekenhuis worden gebracht nadat ze door ambulance­personeel uit het raam was getakeld. Het was een afgrijselijke gebeurtenis. Helemaal voor zo’n harde werker, die midden in het leven staat en een van de positiefste en productiefste mensen is die ik ooit zal kennen.

Lees ook Kirsten: Van alle voordelen van ‘man zijn’ is dit volgens mij wel de prominentste

Levenslust en optimisme

Inmiddels zijn we gelukkig weer even verder en gaat het stapje voor stapje steeds beter. Het was voor de bezigste bij van onze familie niet makkelijk om wekenlang rust te bewaren, maar ze heeft zich er buitengewoon goed doorheen geslagen. Trouw haar oefeningen gedaan die ze door de fysiotherapeut kreeg geadviseerd en vooral geen gekke dingen ondernomen. Een aantal dagen geleden kwam ze – wij zijn uiteraard vaak bij haar langsgegaan – voor het eerst weer eens bij ons thuis op bezoek.

Ik moet zeggen dat dat echt een ontroerend moment was. Het is altijd fijn om haar, met al haar levenslust en optimisme, over de vloer te hebben en elke week dat dat uitbleef, was er eentje te veel. De breuk is zo goed als geheeld, en daar zijn we allemaal ontzettend blij mee.

Kirsten Schilder (38) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (9) en Jackie (5). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Deze column van Kirsten komt uit Flair 38-2022. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

Beeld: Bart Honingh

Kirsten SchilderBart

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden