'Hey Bridget en André, dat 'rustig aan doen' is niet helemaal gelukt hè?' Beeld Peter
'Hey Bridget en André, dat 'rustig aan doen' is niet helemaal gelukt hè?'Beeld Peter

'Hey Bridget en André, dat 'rustig aan doen' is niet helemaal gelukt hè?'

Hester Zitvast (42) is freelance journalist en moeder van twee pubers en een tweede-leg-kleuter. Door haar toch wel lichte social media verslaving - vooral Twitter - zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze ook in veel gevallen wel een mening over. Voor Flaironline.nl ventileert ze haar opinie en daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

André en Bridget

"Vol verbazing en met een zekere vorm van vermaak lees en kijk ik al een paar weken mee met het liefdesleven van Bridget Maasland (45) en André Hazes (26). De twee delen zo ongeveer iedere relatiestap met een tenenkrommende ongeremdheid. Ze moeten zich toch kapot schamen als de eerste verliefdheid wat wegebt en de hoofden weer wat helderder zijn? Is het misschien een idee dat ze de rollercoaster – in elk geval online – wat afremmen? Dat is wel zo netjes naar kinderen en de betrokken ex-partner toe.

"Waar in november nog in de media werd gesproken over een 'privékwestie', werden wij buitenstaanders al enkele dagen later door de lovebirds zelf aan onze haren hun liefdesnestje ingesleurd. It escalated quickly, kun je stellen. De social media-klassieker About last night, werd 'lekker spannend en cryptisch' gebruikt bij een romantische foto en we zagen de twee als een soort modern ANWB-koppel met vrijwel identieke leren jasjes voorbij komen. De vonken spatten er van af, werkelijk."

'Ik kan me zomaar voorstellen dat het dronken aflebberfilmpje in de klassenapp van Bridget's zoon Mees terecht is gekomen'

"En ook qua familie is al alles in die enkele weken in kannen en kruiken. Hij laat – op Instagram uiteraard - weten dat hij van haar zoon Mees houdt en zij geeft in een interview aan dat ze ook al liefde voor schoonmoeder Rachel voelt. Het kan niet op en het is fantastisch natuurlijk. Je zal ze de kost moeten geven waar het houden-van-de-schoonmoeder na vijftig jaar nog niet helemaal van de grond is gekomen."

"De zin: 'Omdat er kinderen in het spel zijn, vragen we om de tijd zelf rustig te kijken hoe deze relatie zich ontwikkelt' had in elk geval al heel snel iedere waarde verloren. Daags na Kerst zagen we hoe een straalbezopen Hazes Bridget in een kroeg bij haar gezicht pakte. Zij wilde zoenen, hij wilde haar van heel dichtbij toezingen. Het leverde vooral een ongemakkelijk filmpje op, dat op social media werd gedeeld als iets waar ze trots op zijn."

"Ik gun ieder z'n geluk, laat ik dat voorop stellen. Maar wat hier nu gebeurt, mag best een tandje minder. Er zijn inderdaad – zoals ze in de eerste berichten heel verstandig meldden – kinderen in het spel. Nou zal peuter Dré jr. niet zo snel van slag raken van wat online gekkigheid meer of minder, maar Bridgets zoon, prepuber Mees (11) heeft wél een leeftijd waarop hij doorheeft wat er gaande is. Ik kan me zomaar voorstellen dat het dronken aflebberfilmpje in de klassenapp terecht is gekomen of nog komt. Of dat zijn klasgenoten iedere dag checken of Mees' moeder nog iets spannends heeft gepost."

'Wat is de moeite van je even gedeisd houden totdat bij de ander de ergste pijn echt voorbij is?'

"Ook deze week worden we weer uitgebreid getrakteerd op een vers inkijkje in het leven van Nederlands meest besproken showbizzkoppel. André is jarig en Bridget schrijft op Instagram dat zijn hart op de goede plek zit (tóch fijn) en dat 'dit' de bedoeling is. 'Jij bent de liefde van mijn leven', sluit ze haar stukje emo-poëzie af. André reageert al net zo zoetsappig. Hij noemt haar zijn spiegel en post om de roddelmachine lekker op gang te brengen een emoticon van een ring. (OMG: gaan ze trouwen? Nu al?). Na een feestelijke nacht in een door Bridget gehuurde tot hotelkamer omgebouwde kerk, kan André vandaag nog maar één ding concluderen: 'God, wat ben ik verliefd op deze vrouw'."

"Naast de kinderen is er natuurlijk ook nog een ex. En een ex-schoonfamilie. Hoe fijn het ook is dat je je geluk weer gevonden hebt; wat is de moeite van je even gedeisd houden totdat bij de ander de ergste pijn echt voorbij is? Waar is je fatsoen? Ik zie op Facebook regelmatig kersverse koppels daags na een pijnlijke breuk de nieuwe lover met veel bombarie introduceren. Vier je liefde gewoon eerst eens even met elkaar. Gil het uit tussen de vier muren van je slaapkamer (of een kerk, if you will). Voor ons buitenstaanders is het smullen en absoluut, het smaakt naar meer. Maar zeg eens eerlijk: wie wil er nou op deze manier bij de koffieautomaat onderwerp van gesprek zijn?"

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst: Hester Zitvast | Beeld: Peter Smulders

Justine WoutersonPeter

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden