Hester: 'Wow, Talitha Muusse ontdekt dat niet alle roddels waar zijn' Beeld
Hester: 'Wow, Talitha Muusse ontdekt dat niet alle roddels waar zijn'

Hester: 'Wow, Talitha Muusse ontdekt dat niet alle roddels waar zijn'

Talitha Muusse heeft een scoop: niet alle roddels zijn waar. Menigeen weet dit al veel langer dan vandaag, maar de voormalig Op1-presentatrice heeft het samen met BNR toch maar mooi bewezen. Ze heeft Yvonne Coldeweijer, leading lady van lands grootste juicekanaal @lifeofyvonne, in een heel sneaky val laten trappen.

Er zouden beelden zijn opgedoken van een op het toilet coke-snuivende Talitha, die door Yvonne Coldeweijer exclusief aan haar abonnees (€10 per maand) werden getoond. Feit is alleen dat Talitha deze beelden zelf heeft laten maken en dat ze helemaal niets van de sleutel onder haar neus opsnoof. Ze wilde er alleen maar mee aantonen hoe makkelijk onschuldige mensen slachtoffer worden van roddeljournalistiek. Nou, dat item kan dan ook weer van de agenda.

Wat is het punt, dat roddelen niet chic is?

Wat moeten we hier nou mee? Denken dat waar rook is, niet altijd vuur is? Want dat is er dus wel. Zelden zijn roddels echt flagrante leugens of volledig uit de lucht gegrepen verhalen. Het komt vrijwel altijd wel ergens vandaan. Er zit bijna altijd wel een kern van waarheid in.

In het geval van Talitha's filmpje was het dan wel complete onzin en nieuw-nieuws (voor zover ik weet doen er namelijk over haar geen hardnekkige snuifgeruchten de ronde), maar als je het als juiceplatform op deze manier op een presenteerblaadje krijgt aangereikt, snap ik dat het gedeeld wordt.

Het is niet door Yvonne als waarheid gebracht, er is gezegd dat het fake kan zijn en Talitha is keurig om een reactie gevraagd. Wat is dan het probleem? Wat is dan het punt? Dat roddelen niet chic is? Maar dát weten we toch wel? We smullen er alleen massaal van. Onze roddelzucht is wat juicekanalen draaiende houdt.

Lees ook Hester: ‘Wat Glennis deed is next-level tokkiegedrag’

De minst schokkende onthulling van 2022

Ik snap de angst van BN'ers voor juicekanalen eerlijk gezegd niet zo. Als je niets op je kerfstok hebt, hoef je ook niet voortdurend over je schouders te kijken, of wel? Wat ik van Yvonne en haar mederoddelaars meekrijg (jaja, guilty pleasure, ik lees het zo nu en dan) is eigenlijk allemaal wel redelijk in de richting van de waarheid. Of het is gewoon waar.

Dat het je niet uitkomt dat je wordt exposed als vreemdganger, junk of vrouwenmepper – om maar eens wat te noemen – snap ik. Maar je had het ook gewoon niet kunnen doen. Dan hadden Yvonne en collega's geen werk aan je gehad en dus ook geen stuiver aan je misstappen verdiend.

Al met al leuk geprobeerd van Talitha, maar wat mij betreft de minst schokkende onthulling van 2022 tot nu toe. Opnieuw achter de tekentafel dus voor wat diepgravendere onderzoeksjournalistiek. Come on girl! You can do better!

Hester Zitvast (44) is freelance journalist, moeder van vier kinderen (21, 17, 8 en een baby). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flair.nl ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Hester Zitvast

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden