artikelbeeld Column Hester Beeld Dorian Jurne
artikelbeeld Column HesterBeeld Dorian Jurne

Hester: ‘Sylvie Meis weer gescheiden; op naar de volgende schijnvertoning’

Het was ‘an accident waiting to happen’, zoals ze dat in het Engels keurig noemen. We wisten allemaal dat het ging gebeuren, dat deze liefde niet het eeuwige leven had – sterker nog, dat dit huwelijk helemaal geen lang leven beschoren zou zijn.

Een jaar na de start van hun relatie in 2019 trouwden Sylvie Meis en – uiteraard – miljonair Niclas Castello in 2020. Vier dagen lang duurde het huwelijk. Vier dagen! Zelden zag ik een vrouw op wie de term ‘poppenkast’ zo van toepassing was.

Altijd die uiterlijke schijn, of ze nou met haar zoon poseert of een kerstboom optuigt – het vertoont geen greintje ruis of rommel. Het glittert aan alle kanten en is op het enge af perfect. Tot weer die ene genadeloze barst in het sprookje komt. De barst die ze maar niet weet te voorkomen; het liefdesleven dat keer op keer mislukt.

Tja en hoe zou dat nou komen he? Persoonlijk denk ik dat je mannen beter niet op hun banksaldo of aanzien moet selecteren. Een echt leuke vent met inhoud zwemt niet per definitie in het geld. Sylvie sloeg de afgelopen jaren alleen maar rijke kerels aan de haak. Het was nooit eens een tuinman, een buschauffeur of een groenteboer.

Alleen als hij zich onder de rich & famous begaf, kon het de goedkeuring van Miss Meis wegdragen. Zelf hoeft Sylvie ook niet bepaald van een uitkering te leven. De Duitse presentatrice is altijd behangen met goud, diamanten en designerkleding; een gemiddeld gezin kan een heel leven eten en drinken van wat zij aan heeft als ze een avondje uit gaat. En ze pronkt ermee, ze draagt het maar wat graag uit. Zo postte ze vorig jaar nog een foto van haar collectie designerstassen met de tekst “Where the magic happens”. Nou heel veel leger, heel veel geestelijk armer, krijg je het niet hoor…

De levensstijlen van Sylvie en Niclas zijn te verschillend, zo concludeerden ze na 2,5 jaar huwelijk. Je zal er vier dagen van je leven aan opgeofferd hebben, aan de schijnvertoning destijds. Of was het meer dan dat? Was het niet alleen maar een PR-stunt, zoals een vriend van mij denkt?

Zichzelf weer een beetje in de kijker spelen? Was het echt van haar kant een serieus hopen op echte liefde of de ware dit keer? Als dat zou is, zou dat het allemaal alleen maar nog verdrietiger maken. Een beetje zielig zelfs. Maar voor nu zet ik toch gewoon al mijn geld in op die poppenkast en kunnen we ons richten op de volgende theatershow van Circus Meis.

Ik voorspel alvast rijk, goodlooking en ‘we hebben het heel leuk samen, maar we blijven onze eigen levens leiden’. En dan kan ik deze tekst misschien over een paar jaar weer recyclen. Dat is wel zo duurzaam.

Hester Zitvast (45) is freelance journalist, moeder van vier kinderen (21, 18, 9 en een baby). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flair ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

Hester ZitvastDorian Jurne

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden