Hester: 'Stop met smerige dubbelzinnige opmerkingen maken tegen vrouwen' Beeld
Hester: 'Stop met smerige dubbelzinnige opmerkingen maken tegen vrouwen'

Hester: 'Stop met smerige dubbelzinnige opmerkingen maken tegen vrouwen'

We zijn veel te veel maar 'normaal' gaan vinden. Seksueel getinte grappen maken die helemaal niet grappig zijn of beter: absoluut niet grappig worden gevonden door degene tegen wie ze worden gemaakt. Die opmerkingen zijn vooral leuk voor de maker, die er dan zo hard om lacht dat je uit ongemak maar wat schaapachtig meelacht.

Zo van: ja, haha, voor jou kan het niet 'hard' genoeg zijn en voor de vrouwtjes al helemaal niet. Hahaha; ongelooflijk lollig dat ik nu zonder dat ik dat wil aan jouw geslachtsdeel denk en aan het feit dat je daar dus seks mee hebt. Het overschrijdt voor veel vrouwen een grens, maar daar iets van zeggen doen we niet snel, want we willen niet zeiken.

Daarnaast betreft het geen grens waarover ooit keiharde afspraken zijn gemaakt. Dat kan ook helemaal niet, want daar waar ik echt walg van zulke opmerkingen, vindt een ander het misschien wel hysterisch leuk. En als ik naar het theater ga voor een avond cabaret, kan ik seksueel getinte grappen weer wel hebben. Gek hè? Dan verwacht ik het, dan kies ik ervoor. Dan vind ik de maker zo lollig dat ik ervoor wil betalen. (En dan zijn de grappen wél goed.)

Een 'onschuldig' tikje op de billen

Seksueel getinte grappen schieten me in het verkeerde keelgat wanneer ze van mannen komen met een iets te joviale houding. Van die mannen die dan na het maken van zo'n grap een arm om je heen slaan en je even tegen zich aantrekken. En daar vervaagt de volgende grens: iemand ongevraagd aanraken.

Ik hou daar niet van en dat straal ik blijkbaar uit ook, want het overkomt me gelukkig zelden. Het gebeurt echter wel volop. Vrouwen die even een 'onschuldig' tikje op de billen krijgen. Of ongevraagd een knuffel. Echt: rot op. Nee natuurlijk hoef je voor een knuffel niet bij een notaris vast te leggen dat je daar toestemming voor geeft, maar je hoeft 'm ook te pas en te onpas te claimen omdat jij op dat moment behoefte aan lichamelijk contact hebt, ofwel?

Lees ook Hester: ‘Lezers van het pedohandboek zijn tikkende tijdbommen, toch?’

Zwijgen is geen 'ja'

En zo vervaagt natuurlijk de ene na de andere grens. Borreltje op, libido op tien, leuke vrouw mee naar huis. En dan doet ze wat moeilijk als je duidelijk maakt dat je seks wil. Maar dat is allemaal onderdeel van 'het spel', toch? Hoort er een beetje bij. NOU NIET DUS.

Ik denk dat er weinig zaken zo simpel zijn als 'nee is nee'. Dat kun je ook als je slechts één hersencel hebt nog wel onthouden toch? Voor de iets slimmere man een extra regel: 'Zwijgen is geen ja.' Dat is al een doordenkertje, ik geef het meteen toe, maar na tien seconden denken moet ook dit op de harde schijf van het brein ingebrand zijn.

Maar laten we eens beginnen bij het begin: stop gewoon met het maken van smerige dubbelzinnige opmerkingen tegen vrouwen. Je doet ons er geen plezier mee, echt niet. Vind je dat gezeik en kun je het niet laten? Dan moet je echt eens bij jezelf te rade gaan wat een zielige pannenkoek je eigenlijk bent.

Hester Zitvast (44) is freelance journalist, moeder van vier kinderen (21, 17, 8 en een baby). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flair.nl ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Hester Zitvast

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden