artikelbeeld Column Hester Beeld Dorian Jurne
artikelbeeld Column HesterBeeld Dorian Jurne

Hester: ‘Respect krijg je van sommige mannen helaas pas als je het afdwingt’

Hij is dan misschien wel al 1,5 jaar clean; André Hazes maakt nog steeds een compleet geflipte indruk op mij – en ik ben niet de enige die er zo over denkt.

Nog niet zo lang geleden verklaarde hij de vrouw van zijn kind nog de liefde met een zoenfoto en een ode en leek het erop dat ze weer bij elkaar waren. Inmiddels is de wind weer gedraaid en laat hij de kijkers van RTL Boulevard weten dat hij en Monique heel goede ouders zijn voor Dré en dat ze niets meer hoeven.

“Het is goed zo”, zegt hij over de vorm die ze met elkaar gevonden hebben en die voor hen (lees: hem) goed werkt, gevolgd door: “Mijn hart ligt voor altijd bij jou.”

Het heeft iets treurigs, dat voortdurende geëtaleer met je liefdesleven. We worden van iedere stap op de hoogte gehouden via social media en als het daar niet staat, dan wordt het wel uitgebreid verteld in een microfoon van een showbizzprogramma. AANDACHT, tikken wij vrijwel standaard over de laatste nieuwtjes die we uit irritainment in de familieapp naar elkaar sturen.

We vinden het stel afschuwelijk.

De afgelopen weken heb ik ook weer hoofdschuddend de lyrische berichten van Monique Westenberg gelezen. “Meid, meid…”, denk ik dan steeds weer. Want hoe kun je je zó als speelbal laten gebruiken? Geen zichzelf respecterende vrouw laat toch zo met zich sollen? Toch is het antwoord op die laatste vraag helaas ‘jawel’.

Zoals Monique Westenberg al jaren als een schoothondje achter André aandribbelt, dribbelen er vele vrouwen op dezelfde manier met haar mee. Achter een man die een relatie heeft en zegt dat hij uiteindelijk écht voor haar zal kiezen. Achter een man die geen keuze kan maken tussen haar en zijn vrijheid. Achter een narcist, een man met heel veel geld of status en nul fatsoen of een man die haar alleen belt als hij er jeuk aan heeft.

Ik snap dat niet.

Daar ben je namelijk écht zelf bij. Je hoeft hem niet te pleasen; je moet aan jezelf denken. Respect krijg je van sommige mannen helaas pas als je het afdwingt. Iedere vrouw heeft recht op echte liefde, op een partner die vol voor haar gaat en niet nog zes andere lijntjes heeft lopen naar vrouwen die mogelijk ook interessant zijn.

Ik haat het woord ‘girlpower’, maar dat is wat we wat meer nodig hebben. Het getuigt in mijn ogen van een totaal gebrek aan zelfliefde dat je zo’n mafkees je leven laat regeren. Je hebt hem niet nodig. Je verdient meer, véél meer.Het is wachten op de volgende liefdesverklaring, nieuwe vriendin of break-up. De week is nog jong, er kan nog van alles gebeuren.

Hester Zitvast (45) is freelance journalist, moeder van vier kinderen (21, 18, 9 en een baby). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flair ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

Hester ZitvastDorian Jurne

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden