artikelbeeld Column Hester Beeld Dorian Jurne
artikelbeeld Column HesterBeeld Dorian Jurne

Hester: ‘Oh Lío, je ouders maken het wel heel bont’

Het was nogal een dingetje in ons land, de release van het nieuwe nummer van Lil Kleine. Wat zal hij na de rollercoaster die zijn leven het afgelopen jaar is geweest voor ons in de muzikale pijplijn hebben? Ik ben geen groot fan van de dwergrapper, maar ergens was ik toch ook wel nieuwsgierig. Hij kon na alles wat er gebeurd was moeilijk met een sequel op Drank en Drugs komen, hoewel dat ergens ook wel weer nagenoeg de lading van zijn leven dekt.

Lil Kleine opende in zijn liedje met Boef de aanval op zijn ex Jaimie Vaes. Hij heeft nog zoveel shit op haar, meldt hij onder meer. Het zullen je ouders maar zijn die zich ten overstaan van eenieder die het maar wil horen zo over elkaar uitlaten.

‘Is muzikale wraak een goed recept tegen liefdesverdriet?’, vragen de lui aan de tafel van Johnny de Mol bij Half8 zich af. Ronald Molendijk aarzelt geen seconde. ‘Dit werkt heel goed’, beweert hij, alsof hij er zomaar een geheel nieuwe therapie omheen zou kunnen uitrollen. ‘Je kunt een hele hoop shit van je afschrijven’, vervolgt hij. En daarmee slaat hij de spijker op z’n kop. Een hele hoop shit, wat vanaf nu mee wordt gezongen door volstrekt onbekenden, over de moeder van je zoontje. ‘Het is gezongen juice, eigenlijk’, vult Justine Marcella aan.

En dan roept er eindelijk iemand iets verstandigs aan tafel. Het is politica Caroline van der Plas. ‘Doe even normaal! Deze mensen hebben een kind!’, zegt ze. Het maakt Ronald Molendijk niet uit welke wind er waait, hij knikt plotseling driftig mee alsof hij het zelf heeft bedacht en niet nog dertien seconden eerder uitkraamde dat een songtekst vol bagger over je ex heel goed werkt.

Deze mensen hebben een kind, maar daar lijken ze zich weinig van aan te trekken. Als het nieuwe nummertje maar een beetje lekker in gehoor ligt. Eerder deze maand werd door de moeder bekend gemaakt dat het mannetje nog niet kan praten en mogelijk autisme heeft, waarna er een enorme discussie ontstond of je zulke gegevens nou wel of niet met toute Nederland moet delen.

En nu slingert papa de wereld in dat hij zijn moeder wilde dumpen, zij toen dreigde dat hij zijn zoon niet mocht zien en dat hij dus bovendien nog “heel veel shit op jou” heeft”, wat in pauper Nederlands zoiets betekent als ‘ik weet ook nog heel veel slechte dingen over je’.

Het is van een geestelijke armoe die z’n weerga niet kent, maar hey, het werkt wel lekker hoor, muzikale wraak. Och kleine Lío, konden we je maar beschermen tegen die freakshow waar je in opgroeit. Je weet helaas niet beter, net als talloze slachtoffertjes van vechtscheidende ouders. Maar de jouwe maken het wel héél bont...

Hester Zitvast (45) is freelance journalist, moeder van vier kinderen (21, 18, 9 en een baby). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flair ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

Hester ZitvastDorian Jurne

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden