artikelbeeld Column Hester Beeld Dorian Jurne
artikelbeeld Column HesterBeeld Dorian Jurne

Hester: ‘Monique, laat die André Hazes nou definitief los’

Met een familie als Hazes in je land, heb je geen soapserie meer nodig. Het is the gift that keeps on giving. Wij simpele-zielen-langs-de-zijlijn hoeven alleen maar even een paar uur of hooguit een dag geduld te hebben of de volgende roddel wordt ons op een presenteerblaadje aangereikt.

We zijn nog maar net bekomen van deel één van de rechtszaak van Roxanne tegen haar moeder – die helemaal geen erfgename lijkt te zijn of het is alwéér uit tussen Monique en André. En hoewel ik helemaal niemand relatieshit gun, begint deze saga zo langzamerhand ongelooflijk lachwekkend te worden.

Wij hebben er in de familie een lichte obsessie mee. In onze familie-app wordt steevast het laatste Hazes-nieuws gedeeld, voornamelijk door mijn broer.

‘Dré is weer weg bij Mo’, stuurde hij gisteren. ‘Heftig’, antwoordde ik – en ik meende dat ook. Want hoe lang laat deze vrouw zich nog als een speelbal gebruiken?

Uiteraard kwam het nieuws van de zoveelste breuk van juicequeen Yvonne Coldeweijer. Inmiddels weet heel Nederland dat als Yvonne het zegt, het ook werkelijk zo is. Yvonne is als een vlieg op de muur in de levens van de Hazesjes, of beter: haar spionnen hebben er geen enkele moeite mee het wel en wee van Dré te delen.

Nu Dré zijn nieuwe plaat aan het opnemen is, zit ie weer zo lekker in zijn zelfvertrouwen schijnt, dat hij de moeder van zijn kind niet meer nodig heeft. Ze is een beetje als een muts die je opzet als het koud is en weer afdoet als je binnen bent. En Monique laat het keer op keer gebeuren.

Ik ben er natuurlijk niet om Monique van relatie of levensadvies te voorzien en ik beschouw mezelf al helemaal niet als expert op dit gebied. Ik moet me er ook helemaal niet mee willen bemoeien, maar alles in me gilt dat haar van vrouw tot vrouw moet zeggen: LAAT HEM LOS.

Ja, hij is de vader van je kind en hou hem in dat opzicht ook zeker in je/jullie leven, maar accepteer hem geen seconde meer in je bed of naar de buitenwereld toe als je grote liefde of de man die je misschien ooit nog wel eens trouwt.

Een vent die zo met vrouwen omgaat, die je als een prooi naar binnen sleurt als het hem uitkomt en je weer de deur uitschopt als hij geen behoefte meer aan je heeft, verdient het om eenzaam en alleen te eindigen. Maar ik vrees dat er altijd vrouwen zullen zijn die dit gedrag verblind door roem, status en geld door de vingers zien. In dat geval: eigen schuld – wij lachen er (weer) om.

Hester Zitvast (45) is freelance journalist, moeder van vier kinderen (21, 18, 8 en een baby). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flair ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

Hester ZitvastDorian Jurne

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden