artikelbeeld Column Hester Beeld Dorian Jurne
artikelbeeld Column HesterBeeld Dorian Jurne

Hester: ‘Mattie, we willen je hierover minstens in een talkshow zien’

Oh Mattie. Ik kan me zo voorstellen dat jij sinds de komst van Yvonne Coldeweijer met samengeknepen billen op het ongetwijfeld soepele kalfsleer van je Tesla hebt rondgereden. Want het is nowadays niet meer de vraag of een leugen uitkomt, maar wanneer.

We hebben allemaal intens meegeleefd, destijds. In blijde verwachting van een tweeling – die alleen échte mannen maken, zoals je zelf trots de wereld inslingerde. Maar dan worden ze én te vroeg geboren én blijken ze niet van jou. Het was wekenlang het gesprek bij de koffieautomaat en Nederland schaarde zich massaal achter je.

Nou ja, totdat je een jaar later Wietze verraadde voor die Tesla, waar ik het net al over had. Je maakte kennis met hoe snel het tij in dit land kan keren. Van ‘s lands grootste zielepiet tot ‘s lands grootste eikel – in een split second kan het gebeurd zijn. Alleen jij hebt naar alle waarschijnlijkheid al die tijd geweten dat je die laatste titel al veel eerder had horen te krijgen; toen je je vriendin en haar twee kinderen publiekelijk voor schut zette door, in haar nadeel, een totaal ander verhaal op te hangen.

Je zou haar verlaten hebben toen de kinderen met 24 weken geboren werden. Verlaten met het verhaal dat zij was vreemdgegaan, terwijl jullie een open relatie hadden en jij vanaf het begin wist dat je niet die echte man was die de tweeling gemaakt had. Als dat inderdaad klopt – en dat zal, want zo vaak zit Yvonne er niet naast – heb je het wel goed verknald joh.

Want je had wel op je vingers na kunnen tellen dat dit je (inmiddels) ex op heel wat ziedende reacties zou komen te staan. Ons volk zet namelijk graag zaken even recht voor anderen. Wij zijn van baksteen-door-de-ruit-hier, dreigement-per-mail-daar, uitschelden-op-straat-zus of bekogelen-met-rotte-eieren-zo. We zijn een volkje dat maar slecht tegen onrecht kan en het recht dan weer graag in eigen hand neemt. Je ex kan je er misschien wel meer over vertellen – ze is tot in het ziekenhuis waar haar kinderen lagen verbaal aangevallen.

Je hebt haar inmiddels zover gekregen dat jullie een gezamenlijk minimaal statement naar buiten hebben gebracht. Damage control, zo lijkt het. Je lijkt te kiezen voor de als-je-geschoren-wordt-moet-je-stilzitten-methode, alleen wij vergeten niet snel.

We willen je hier minstens over in een talkshow zien, snikkend over demonen, een onrustige jeugd of over faalangst – Waylon en André Hazes kunnen je er misschien wel in coachen. Ontkennen kan ook natuurlijk, maar dan moet je wel met een heel sterk verhaal komen én weten dat als je ook maar ergens niet zuiver op de graat spreekt, dat binnen nu en niet al te lange tijd weer door Yvonne en haar spionnen boven tafel wordt gehaald.

Als alles klopt, als dit echt waar is, dan verdient je ex een standbeeld. Dan koos zij voor haar kinderen en liet ze je, ten koste van zichzelf, in de wilde weg raaskallen. Ik zou het niet kunnen, ik had je aan je oren door de drek meegesleurd, met je “echte mannen maken tweelingen”. Weet je wat echte mannen doen, Mattie? Die doen normaal. Die zijn eerlijk. Die gedragen zich fatsoenlijk. Nou ja, troost je met de gedachte dat je in dit leven omringd wordt door talloze gelijkgestemde sukkels.

Hester Zitvast (45) is freelance journalist, moeder van vier kinderen (21, 18, 9 en een baby). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flair ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

RedactieDorian Jurne

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden