Hester: 'Lezers van het pedohandboek zijn tikkende tijdbommen, toch?' Beeld
Hester: 'Lezers van het pedohandboek zijn tikkende tijdbommen, toch?'

Hester: 'Lezers van het pedohandboek zijn tikkende tijdbommen, toch?'

Kan jij je er iets bij voorstellen dat er zoiets bestaat als een handboek voor pedoseksuelen? Waarin pedo's tips en tricks met elkaar delen over hoe je het beste een kind kunt misbruiken? Ik wil me er vooral niets bij voorstellen, maar we kunnen er niet omheen: het bestaat.

Maar liefst duizend pagina's telt het misselijkmakende digitale boek en geloof het of niet; het is in ons land niet verboden. Het mag hier gewoon, opschrijven en vervolgens onder soortgenoten verspreiden hoe je een kind kunt misbruiken zonder dat je belastende sporen achterlaat.

Er ligt wel een wet klaar om hiertegen ten strijde te trekken, maar die moet al jaren worden doorgenomen en worden bekeken. Dat er over zoiets verwerpelijks überhaupt nog moet worden nagedacht of gediscussieerd. Wat zou er in hemelsnaam tegen een verbod zijn? Zo'n onderwerp hamer je toch als overheid binnen een halve minuut af?

Verschil tussen pedofielen en pedoseksuelen

Een dergelijk boek heb je alleen in je bezit als je iets vreselijks van plan bent. Dat lees je omdat je er iets mee wil doen; een kind aanranden of verkrachten welteverstaan. En laten we daarmee maar meteen duidelijk stellen dat er een wezenlijk verschil is tussen een pedofiel en een pedoseksueel.

Bij pedofilie is er sprake van emotionele en seksuele aantrekkingskracht tot kinderen. Met die aantrekkingskracht wordt echter niets gedaan. Althans, er wordt geen kind misbruikt. Pedofielen weten dat hun seksuele voorkeur niet geaccepteerd is, ze ervaren veelal schaamte. Pedoseksuelen handelen wél naar die voorkeur. Zij gaan schaamteloos alle grenzen over. Pedoseksuelen zijn dus waarschijnlijk ook de doelgroep van het handboek. Mannen wie het niets kan interesseren dat ze met hun lusten de levens van een kind voorgoed naar de hel helpen.

Lees ook Omstreden pedohandboek nog steeds niet verboden: ‘Er wordt gesproken van een jachtseizoen op kinderen'

Tikkende tijdbommen

Naast een verbod hoort er ook een fikse straf op het in het bezit hebben van het manifest te staan. Lezers moeten wel tikkende tijdbommen zijn, toch? Die moet je in het vizier krijgen, registreren en heel intensief behandelen.

Dat Marcel Jeninga, wiens dochter als baby en peuter jarenlang door de buurman werd misbruikt, nu in actie komt om het verbod er zo snel mogelijk te laten komen, verdient alle steun. Hij strijdt niet alleen voor zijn eigen dochter, maar ook voor andere kinderen.

Geen seconde langer wachten

Het is van de zotten dat het wetsvoorstel waar voormalig minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus al in 2020 meekwam nog steeds niet is aangenomen. 'Waarom moet ik hier voor strijden?', vraagt vader Marcel Jeninga zich in Hart van Nederland hardop af.

Tja. Dat is niet uit te leggen. Een verbod zou volstrekt vanzelfsprekend moeten zijn en geen seconde langer op zich moeten laten wachten. Als het aan huidig minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz-Zegerius ligt komt het verbod er snel. Nou, put your money where your mouth is, zou ik zeggen.

Hester Zitvast (44) is freelance journalist, moeder van vier kinderen (21, 17, 8 en een baby). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flair.nl ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Hester Zitvast

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden