artikelbeeld Column Hester Beeld Dorian Jurne
artikelbeeld Column HesterBeeld Dorian Jurne

Hester: ‘Kim Feenstra en Monique Smit zijn medeverantwoordelijk voor de hetze tegen Pim Lammers’

Schrijver Pim Lammers wordt bedreigd. Bedreigd omdat hij ooit een boek schreef over kindermisbruik en dit jaar een gedicht voor de Kinderboekenweek mocht maken. Dat gaf kortsluiting in de hoofden van een groep mensen, waaronder Kim Feenstra en Monique Smit.

Als iemand schrijft over kindermisbruik, zal hij er wel aan doen ook, is waarschijnlijk hun gedachtegang geweest, want zo werkt dat immers in de literatuur; auteurs voeren vrijwel altijd uit wat ze op papier zetten.

Nee natuurlijk niet, maar maak dat mensen als Kim en Monique of al die andere hysterische moederhartmoeders én extreemrechts maar eens wijs. Zij klommen ter bescherming van hun kroost in de pen en verafschuwden dat waarvan ze niet eens de moeite namen zich er echt in te verdiepen.

Het gevolg is diep triest. Pim Lammers moet dood, vinden mensen nu, maar dát hadden al die schreeuwlelijkerds uiteraard niet bedoeld. Ze schoven hem alleen maar de term pedofiel in de schoenen omdat ze niet langer wegkijken en zwijgen. Zelfs niet van en over iemand die met pedofilie niets te maken heeft.

Over pedofilie mag niet geschreven worden, zoveel is nu wel duidelijk. Dan verheerlijk je het namelijk. Dan wil je het ook, aan kleine kinderen zitten. Schrijven over moord is dan weer van heel andere orde. Dat mag nog gewoon. Daar gelden de verknipte theorieën van Kim, Monique en consorten weer niet bij.

En ik verwacht je uiteraard weer in mijn Instagram DM, Kim, met hele epistels over de wereld waar wij tegenwoordig in leven, waar kinderen volgens jou bij bosjes ten prooi vallen aan seksuele roofdieren. Ik mocht je naam niet meer in mijn mond nemen, schreef je in je laatste woordenbrij.

Je noemde me een stom wijf, een gek mens. ‘Fuck jou en je zure columns’, was je letterlijke tekst. Maar hey Kim, daar ben ik weer. Mede door jou moet een getalenteerd schrijver nu vrezen voor zijn leven. Je ben medeverantwoordelijk voor de hetze die is gecreëerd vanuit onwetendheid en angst.

Ik begrijp je als moeder hoor; laat nooit iemand aan je kind zitten. Maar daar nou willekeurig wat mensen voor te slachtofferen gaat veel en veel te ver.

Snap je dan werkelijk niet hoe literatuur werkt? Wat fictie is? Snap je wat je doet door mensen op deze manier monddood te maken? Over pedofilie moet júist gesproken en geschreven worden. Heb je het gehele boek gelezen?

Begrijp je de context? Snap je het verhaal? Nee hè? En dat hoeft ook niet hoor, maar hou er dan in elk geval je grote tetter over. Ik weet dat je je woorden niet gaat terugnemen, je bent volledig overtuigd van je gelijk. Je sleurt je achterban en vrouwen als Monique Smit erin mee en dat is meer dan kwalijk.

Pim Lammers had een prachtig gedicht kunnen schrijven en vandaag zonder angst de straat op kunnen gaan. Dat liep even anders door jullie allemaal. De doorgeslagen moedercultus die in hun grenzeloze liefde meer kwaad dan goed aanrichten. Wie beschermt al die kinderen daartegen?

Hester Zitvast (45) is freelance journalist, moeder van vier kinderen (21, 18, 9 en een baby). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flair ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

Hester ZitvastDorian Jurne

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden