artikelbeeld Column Hester Beeld Dorian Jurne
artikelbeeld Column HesterBeeld Dorian Jurne

Hester: ‘Hoe harder mensen hun liefde uitschreeuwen op social media, hoe onbetrouwbaarder het aanvoelt’

Het blijft een bijzondere tijd waarin we alles delen wat ooit privé bleef, vinden jullie niet? Zo weten we sinds vorig jaar dat Waylon erectieproblemen heeft en daardoor vreemdging. ‘Demonen’, noemde hij het. Waar mening man met een haperende snorkel in een hoekje gaat zitten huilen, trok de zanger juist ten strijde.

Gaan met die banaan, uitdagingen zoeken voor de weerbarstige jongeheer, moet hij gedacht hebben. Dat hij dat deed terwijl zijn vriendin thuis een tweede baby uitbroedde, was verre van chic. Maar ja, erectieproblemen laten zich ook niet sturen door een agenda hè? Die krijg je plotseling en dan moet je er iets mee.

Goed, Waylon werd door Yvonne Coldeweijer ontmaskerd en ging met de billen bloot in Boerderij van Dorst: “Het is heel heftig om als man te ervaren: ‘Hey fuck, m’n shit werkt niet. Wat de fuck is er aan de hand?’. Het meest mannelijke wat je bezit, kan je op dat moment niet delen”, zei hij daar. Mind you; Waylon ging het meest mannelijke dat hij bezit dus juist wél delen, dus deze hele redernatie raakt kant noch wal.”

Bibi heeft inmiddels haar hand over haar hart gestreken en de twee hebben een doorstart gemaakt. Op Juicekanaal Life of Yvonne is er weinig vertrouwen in de nieuwe Waylon. En heel toevallig nét nadat dat weer eens was uitgesproken, kwam er een statement op Instagram van Waylon zelf.

Hij dankt zijn Bibi voor de tweede kans die hij gekregen heeft en hij gilt van daken dat hij van haar houdt. Bij dat soort posts gaan bij mij altijd alle alarmbellen af. Ik roep al jaren en jaren dat hoe harder mensen hun geluk en liefde uitschreeuwen op social media, hoe onbetrouwbaarder het aanvoelt en vaak ook is. Goede wijn behoeft geen krans namelijk.

Maar het zou mooi zijn, als het lukt. Als er sprake is van echte liefde, die dan overwint en dat de wereld ziet: ‘Kijk, het kan – vreemdgaan, tot inkeer komen, vergeven en ze leefden nog lang en gelukkig.’ Maar een half jaar na je (niet eerste en enige) misstap de overwinningsvlag hijsen, lijkt me wat voorbarig. Laten we over een jaar of tien eens kijken of de aard van het beestje veranderd is. Of het Waylon is gelukt trouw te blijven en die tweede kans te pakken.

Als het dan gelukt is, dan kan er wat mij betreft een post of een story of een reel aan gewijd worden. Voor nu voelt het voor mij zoals social media overall voelt: als niet veel meer dan een buitenkant, een stukje theater. Of nep, zoals je wilt.”

Hester Zitvast (45) is freelance journalist, moeder van vier kinderen (21, 18, 9 en een baby). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flair ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

Hester ZitvastDorian Jurne

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden