artikelbeeld Column Hester Beeld Dorian Jurne
artikelbeeld Column HesterBeeld Dorian Jurne

Hester: ‘Het lijkt me dodelijk vermoeiend om Gordon te zijn’

Nog geen maand geleden schreef ik hier al vol twijfel over Gordons op handen zijnde huwelijk. Dat maakt van mij geen helderziende, integendeel. Wij wisten hier in het nuchtere Nederland allemaal dat het zeer onwaarschijnlijk was dat dit huwelijk er ging komen en dat een ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ al helemaal een volstrekt absurd idee was.

Het break-upbericht op Gordons Instagram-account (inmiddels helemaal opgeschoond van beelden van voormalig prins op het witte paard Gavin) wordt overspoeld door BN’ers en random ramptoeristen die het “verschrikkelijk” voor Gordon vinden.

Het gros spendeert er niet meer dan een emoticon van een hartje aan, maar er zijn ook wat positiviteitsgoeroes die er woorden van kracht aan spenderen. ‘We zijn er voor je schat, dit overwin je ook wel weer’, bijvoorbeeld. Next level holle frases.

Het lijkt me dodelijk vermoeiend om Gordon te zijn. Steeds weer gillend van geluk op een trein stappen, waarvan de hele wereld weet dat ie in no-time gaat ontsporen. Nergens die terughoudendheid. Nooit eens voorzichtig, iets ver van de publiciteit aftasten of het de tijd geven, maar meteen alle registers open en voor het oog van wie het maar wil zien op je bek gaan.

En als je daar dan ligt, jankend op je platte snuit, afgeven op de media of op iedereen die er zuur of lacherig over doet. Het kan ook niet leuk zijn dat je almaar falende liefdesleven zo publiekelijk gefileerd wordt, maar je doet ook niets om het een beetje low profile te houden allemaal hè?

Of ik het dan niet zielig vind? Jawel. Ik gun die man (en ons!) rust in zijn donder. Niets is fijner dan weten dat er iemand voor je is, dat er iemand is met wie je al je shit en leuks kunt delen en dat diegene onvoorwaardelijk en oprecht van je houdt. Ik vind het verdrietig te horen dat hij zo eenzaam was. Dat hoort niemand te zijn.

Maar ik denk dat het ook tijd wordt dat hij zichzelf nou eens echt kritisch tegen het licht gaat houden, want in de afgelopen decennia heeft zijn huidige liefdesstrategie nog niet voor het beoogde succes gezorgd. Blind gaan voor een jonge vent die het voorzien heeft op rijke oudere mannen, is vragen om ellende. Je aanstaande man in een tv-show proberen te vinden, is ook vrij dubieus. En misschien is er wel te veel Gordon voor een gelijkwaardige relatie.

Ik denk vooral dat Gordon zich in een compleet verknipte fake-wereld begeeft (lees je mee, Sylvie?), waar echte liefde schaars en nauwelijks te vinden is. Stap daar maar eens uit en vind de weg naar het nuchtere leven maar eens terug…

Hester Zitvast (45) is freelance journalist, moeder van vier kinderen (21, 18, 9 en een baby). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flair ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

Hester ZitvastDorian Jurne

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden