Hester: 'Heel Nederland voelt aan de Volendamse klompen dat het niet goed zit tussen Nick en Simon' Beeld
Hester: 'Heel Nederland voelt aan de Volendamse klompen dat het niet goed zit tussen Nick en Simon'

Hester: 'Heel Nederland voelt aan de Volendamse klompen dat het niet goed zit tussen Nick en Simon'

Aan alles komt een einde, ook aan Nick en Simon. Sterker nog; zelfs Giel Beelen stopt na 25 jaar met kwaken op de radio, weten we sinds vandaag, die gaat lekker rondreizen met zijn vriendin. Maar na 17 jaar als duo te hebben opgetreden, gaan Nick en Simon nu dus solo verder.

Ik weet nog steeds niet altijd wie wie is en daar hebben meer mensen last van. Als je naam zo lang in één adem met de naam van een ander genoemd wordt, dan word je ook bijna één natuurlijk. De reden van de breuk lijkt vanavond in Jinek naar buiten te worden gebracht.

We kunnen concluderen dat Nick er wel klaar mee is

Of dat is natuurlijk weer een publiciteitsstunt; alles voor de kijkcijfers, niet? Ik denk dat we vanavond niet meer horen dan 'het is mooi geweest, we hadden een nieuwe uitdaging nodig, tijd voor iets anders'. Ik verwacht in elk geval zeker niet dat beide heren de vermeende ontrouw van Simon uitgebreid met Eva zullen bespreken, ik moet nog zien dat er überhaupt naar gevraagd wordt.

Lees ook Hester: ‘In Albergen wordt de volgende generatie racisten gevormd’

Waar Simon de breuk uitgebreid op social media bracht, repte Nick er met geen woord over. En dat is wel gek natuurlijk. Nick postte van de week 'Groot nieuws vandaag' op Instagram, de verjaardag van zijn zoontje Julian. Dat wat er voor Nick blijkbaar echt toe deed die dag. Dat wat hem oprecht bezighield. Daarmee zouden we kunnen concluderen dat Nick er wel klaar mee is, met zijn tijd als Nick-en-Simon. En hoewel er gezegd wordt dat er van een vechtscheiding geen sprake is, voelt heel Nederland op de Volendamse klompen aan dat er iets niet goed zit.

Ons geeft het in elk geval weer roddelvermaak

Vanuit het palingdorp druppelen de eerste reacties inmiddels ook binnen, en die zijn heel grappig, maar nou niet bepaald positief. Zo vertelt een verkoper aan het AD dat hij wel verwacht dat er Volendammers naar het afscheidsconcert zullen gaan, gevolgd door: 'Maar ik denk dat je die precies in één busje kwijt kunt.'

Voor de echte reden richten we de komende periode de ogen maar weer op juice queen Yvonne Coldeweijer. Zij zal ongetwijfeld wel weer de nodige dirt over zowel Nick als Simon gaan brengen. Over allebei ja, want vooralsnog is echt alleen Frans Bauer nog volstrekt vrij van zonden.

Ons geeft het in elk geval weer roddelvermaak en een afscheidsconcert. En of dat laatste gegeven wordt om er echt emotioneel een punt achter te zetten? Die punt lijkt allang gezet. Dat afscheidsconcert zal vooral nog een laatste melkkoe zijn.

Hester Zitvast (44) is freelance journalist, moeder van vier kinderen (21, 17, 8 en een baby). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flair.nl ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Hester Zitvast

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden